Η αθλητική δραστηριότητα στο Ζωδιακό

Κάθε ζώδιο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Τα χαρακτηριστικά αυτά επηρεάζουν αντίστοιχα το άτομο που έχει τονισμένες τις ποιότητες του ζωδίου αυτού στην ψυχοσύνθεσή του, στις επιλογές και τη συμπεριφορά του, ακόμη και στην εμφάνισή του. Έτσι, κάθε ζώδιο έχει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις όσον αφορά στην αθλητική του έκφραση και δραστηριότητα. Άλλο είναι πιο δυναμικό και ανταγωνιστικό, άλλο λειτουργεί καλύτερα σε ομάδες και άλλο επιζητά ήπιες μορφές άσκησης. Διάβασε παρακάτω την αθλητική δραστηριότητα για το ζώδιό σου αλλά και τον ωροσκόπο σου!

ΚΡΙΟΣ

Είναι ανταγωνιστικός και μαχητικός χαρακτήρας που αγαπά την ταχύτητα και θέλει να βγαίνει πρώτος. Του ταιριάζουν δυναμικά, ατομικά αθλήματα όπως οι πολεμικές τέχνες, το τρέξιμο, η ποδηλασία, το κολύμπι. Επίσης συνδυασμοί αυτών όπως το τρίαθλο, αλλά και συμμετοχή σε αγώνες αυτοκινήτων ή μηχανών είναι πολύ κοντά στη φύση του.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Εκτιμά την ηρεμία, την αισθητική και έχει υπομονή και αντοχή. Του ταιριάζουν αθλήματα χωρίς έντονη κίνηση και ταχύτητα όπως άρση βαρών, ήπιος χορός, η γιόγκα, τάι τσι, τα βάρη στο γυμναστήριο και γενικότερα ό,τι προωθεί  αύξηση μυϊκής μάζας και όγκου.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Σε ό,τι κάνει χρειάζεται νοητική διέγερση και εναλλαγές. Αγαπά την ποικιλία και δεν θέλει στασιμότητα. Αεροβική γυμναστική, ομαδικά αθλήματα ώστε να μπορεί να συναναστρέφεται κόσμο, ακόμη και τέννις και πινγκ πονγκ που χρειάζονται ευστροφία και παρατηρητικότητα του ταιριάζουν πολύ.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο ήπιος και χαμηλών τόνων χαρακτήρας του αλλά και η αγάπη του για το σπίτι και την οικογένεια τον οδηγούν στο να θέλει να γυμνάζεται στο δικό του χώρο. Ωστόσο αθλήματα που σχετίζονται με το νερό όπως η ιστιοπλοΐα και η ιστιοσανίδα τον βοηθούν να βρίσκει τον εαυτό του. Επίσης, η άσκηση που συνδυάζει και την συναισθηματική έκφραση όπως χορός, yoga, pilates, tai chi είναι στις επιλογές του.

 

ΛΕΩΝ

Σε ό,τι κάνει θέλει να ξεχωρίζει και του ταιριάζουν αθλήματα που να μπορεί να προβάλλει τον εαυτό του μέσα από αγώνες και διακρίσεις. Ωστόσο έχει ροπή και προς την καλλιτεχνική έκφραση οπότε ο χορός και αθλήματα όπως το καλλιτεχνικό πατινάζ εντάσσονται σε αυτά που του ταιριάζουν.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η ικανότητά του να προσέχει τη λεπτομέρεια είναι αξιοσημείωτη όπως επίσης και η οξυδέρκειά που τον διακρίνει. Αθλήματα στα οποία είναι σημαντική η λεπτομέρεια όπως η ξιφασκία, το γκολφ, το σκάκι και που παράλληλα προϋποθέτουν χρήση της λογικής, είναι ιδανικά για το ζώδιο αυτό.

 

ΖΥΓΟΣ

Λειτουργεί εξαιρετικά μέσα στην ομάδα οπότε τα ομαδικά αθλήματα είναι ο τομέας του. Ωστόσο φημίζεται για τη χάρη και την αρμονία του. Έτσι αθλήματα όπως η συγχρονισμένη κολύμβηση, η ρυθμική και η ενόργανη γυμναστική, το καλλιτεχνικό πατινάζ είναι ιδανικά. Παράλληλα, άσκηση που χρειάζεται ισορροπία όπως η yoga και η ποδηλασία είναι μια ακόμη επιλογή για το ζώδιο αυτό.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η βαθύτερη του φύση είναι εξαιρετικά δυναμική και μαχητική. Μπορεί να αντέξει τον πόνο και μπορεί να πονέσει και τον αντίπαλο χωρίς ενοχές! Σε μαχητικά αθλήματα όπως πολεμικές τέχνες, καράτε, πυγμαχία και kick boxing το ζώδιο αυτό μπορεί να βρει τον εαυτό του. Παράλληλα η σκοποβολή αλλά και τα έντονα, υψηλής έντασης αθλήματα είναι επιλογές που του ταιριάζουν,

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η περιπετειώδης φύση του τον κάνει ιδανικό αθλητή σε extreme sports! Ελεύθερη πτώση, bungee jumping αλλά και σκι, snow board και wind surfing είναι στις ιδανικές του επιλογές. Αγαπά ό,τι του προσφέρει αδρεναλίνη, τον βγάζει από τη ρουτίνα, αλλά και τον βοηθά να γνωρίσει κόσμο. Του ταιριάζουν αθλήματα σε εξωτερικούς χώρους και φυσικά η τοξοβολία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η συγκροτημένη και επιφυλακτική του φύση τον ωθούν να επιλέγει αθλήματα στα οποία θέλει να έχει τον έλεγχο των κινήσεών του. Η ορειβασία, η αναρρίχηση, το περπάτημα μεγάλων αποστάσεων ή ακόμη και το τρέξιμο σε μαραθώνιο λόγω της εξαιρετικής αντοχής του, είναι επιλογές συμβατές με τα χαρακτηριστικά του.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η πρωτοτυπία κυλάει στο αίμα του και θέλει να δοκιμάζει κάθε τι νέο και πρωτοποριακό. Όμως δεν μπορεί να καταπιέζεται στην προπόνηση και προτιμά να κάνει τα πράγματα στο δικό του ρυθμό. Τα διάφορα extreme sports αλλά και η ελεύθερη πτώση, το paragliding και ό,τι σχετίζεται με αέρα, που είναι το στοιχείο του, είναι ιδανικές επιλογές.

 

ΙΧΘΥΕΣ

Η καλλιτεχνική του φύση και η πλούσια φαντασία του είναι σημαντικό να εκφράζονται σε ό,τι κάνει. Έτσι αθλήματα που σχετίζονται με καλλιτεχνική έκφραση όπως ο χορός και το καλλιτεχνικό πατινάζ είναι πολύ καλές επιλογές. Επίσης αθλήματα που σχετίζονται με το νερό, κολύμβηση, κωπηλασία, SUP που είναι το στοιχείο του, αλλά και η yoga που έχει και μια πνευματική διάσταση είναι ιδανικά για το ζώδιο αυτό.