ΚΡΙΟΣ

zodiac-aries

 

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ανήκει στο στοιχείο της Φωτιάς και είναι ζώδιο Παρορμητικό. Χαρακτηρίζεται από το δυναμισμό του, τα μεγάλα αποθέματα ενέργειας  που έχει αλλά και γενικότερα τη μαχητικότητά του και την ανάγκη του για δράση. Οι Κριοί είναι αυθόρμητοι, ανταγωνιστικοί, ανυπόμονοι, αλλά παράλληλα αποφασιστικοί και θαρραλέοι, με την τάση να θέλουν να βγαίνουν πρώτοι σε ό,τι κάνουν. Είναι ένα ζώδιο κατά βάση εγωκεντρικό, με ηγετικές όμως ικανότητες και πρόθυμοι να «πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή του πυρός», να υπερασπιστούν τον εαυτό και τις ιδέες τους με τόλμη και γενναιότητα.

Θετικά στοιχεία: Δυναμικός, αποφασιστικός, θαρραλέος και τολμηρός, μαχητικός, ειλικρινής, πρωτοπόρος.

Αρνητικά στοιχεία: Εγωιστής, επιθετικός, ανυπόμονος, ευέξαπτος, επιπόλαιος, εριστικός.

ΤΑΥΡΟΣ

zodiac-taurus

Ο Ταύρος είναι το δεύτερο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ανήκει στο στοιχείο της Γης και είναι ζώδιο Σταθερό. Χαρακτηρίζεται από την πρακτική αντίληψη που έχει για τη ζωή, την επιμονή, την υπομονή και τη σταθερότητα του χαρακτήρα του. Επιζητά την ασφάλεια τόσο μέσω των υλικών αγαθών, όσο και μέσω των σχέσεων του και μπορεί να γίνει ένας πολύ αισθησιακός και σταθερός σύντροφος. Όμως, η επιμονή του μπορεί να γίνει πείσμα και ισχυρογνωμοσύνη και να παρουσιάζεται άκαμπτος και αδιάλλακτος, ενώ η κτητικότητα του οδηγεί σε ζήλια που θολώνει την κρίση του. Η ανάγκη του για συγκέντρωση υλικών αγαθών, μπορεί να οδηγήσει σε απληστία, ενώ στην αρνητική της εκδοχή, η σταθερότητα του χαρακτήρα του και η αδυναμία του να προσαρμόζεται στις αλλαγές, μπορεί να τον κάνει απαθή και στάσιμο.Θετικά στοιχεία: Υπομονή, ηρεμία, σταθερότητα, επιμονή, πρακτικότητα, αισθησιασμός και ασφάλεια.Αρνητικά στοιχεία: Ισχυρογνώμων, πεισματάρης, οκνηρός, άπληστος, κτητικός.

ΔΙΔΥΜΟΙ

zodiac-gemini

Οι Δίδυμοι είναι το τρίτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ανήκει στο στοιχείο του Αέρα και είναι ζώδιο Μεταβλητό. Χαρακτηρίζεται από τις ιδιαίτερες επικοινωνιακές του ικανότητες, την ανάγκη του για συλλογή πληροφοριών και αλλαγές παραστάσεων και την περιέργειά του. Είναι ζώδιο έξυπνο και πνευματώδες, που προσαρμόζεται εύκολα στις αλλαγές, εμπλουτίζει τη ζωή του με εμπειρίες και του αρέσει η ποικιλία σε ό,τι κάνει. Όμως η τάση αυτή των Διδύμων, πολλές φορές μπορεί να τους οδηγήσει στο να προσεγγίζουν τα πράγματα επιφανειακά και όχι σε βάθος και να τους κάνει αναξιόπιστους και ασυνεπείς.

Θετικά στοιχεία: Ευπροσάρμοστος, επικοινωνιακός, έξυπνος και δραστήριος.

Αρνητικά στοιχεία: Αδιάκριτος, αναξιόπιστος, επιφανειακός, νευρικός.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

zodiac-cancer

Ο Καρκίνος είναι το τέταρτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ανήκει στο στοιχείο του Νερού και είναι ζώδιο Παρορμητικό. Χαρακτηρίζεται από την ευαισθησία του, τον πλούτο του συναισθηματικού του κόσμου, την ανεπτυγμένη του διαίσθηση και ενσυναίσθηση, αλλά και την τάση του να κρατά ισχυρές άμυνες απέναντι σε οτιδήποτε δεν του είναι οικείο. Οι Καρκίνοι έχουν την ικανότητα να συντονίζονται με τη διάθεση του άλλου και πολλές φορές απορροφούν σαν σφουγγάρι τα συναισθήματα του συνομιλητή τους. Είναι φροντιστικοί με τους οικείους τους, δημιουργούν σχέσεις εξάρτησης  και δυσκολεύονται πολύ να αποχωριστούν ανθρώπους και καταστάσεις. Αυτό που ενδιαφέρει έναν Καρκίνο να γνωρίζει είναι αν οι άλλοι τον αγαπούν και για το λόγο αυτό πολλές φορές γίνεται ανασφαλής, εξαρτητικός αλλά και επιθετικός.

Θετικά στοιχεία: Συναισθηματικός, φροντίζει τους οικείους του, προστατευτικός, οικονόμος, με ενσυναίσθηση και αγάπη για την οικογένεια.

 Αρνητικά στοιχεία: Εύθικτος, επιφυλακτικός, ευμετάβλητη διάθεση, ιδιοτροπία, ανασφάλεια.

ΛΕΩΝ

zodiac-leo

Ο Λέων είναι το πέμπτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ανήκει στο στοιχείο της Φωτιάς και είναι ζώδιο Σταθερό. Χαρακτηρίζεται από την υπερηφάνεια και την γενναιοδωρία που τον διακρίνει και είναι ένα ζώδιο δημιουργικό, αυθόρμητο, με ηγετικές ικανότητες. Όμως στην αρνητική εκδοχή του ζωδίου, η υπερηφάνεια του Λέοντα μπορεί να μετατραπεί σε αλαζονεία και ματαιοδοξία, ενώ οι ηγετικές του τάσεις μπορεί να τον κάνουν αυταρχικό και δογματικό. Η ανάγκη να τον εκτιμούν και να τον σέβονται είναι πολύ μεγάλη και επιθυμεί να έχει γύρω του ανθρώπους που τον θαυμάζουν. Όταν η γενναιοδωρία του δεν εκτιμηθεί και δεν αναγνωριστεί η αξία του, μπορεί να γίνει μισαλλόδοξος και εγωκεντρικός.

Θετικά στοιχεία: Περήφανος, γενναιόδωρος, κοινωνικός, γεννημένος ηγέτης, δημιουργικός, αυθόρμητος.

Αρνητικά στοιχεία: Αλαζόνας, αυταρχικός, υπερόπτης, εγωκεντρικός, δραματικός, πομπώδης.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

zodiac-virgo

Η Παρθένος είναι το έκτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ανήκει στο στοιχείο της Γης και είναι ζώδιο Μεταβλητό. Χαρακτηρίζεται από την τελειομανία του και την τάση να ασκεί κριτική, τόσο στους γύρω του, όσο και στον εαυτό του. Οι Παρθένοι είναι εργατικοί, πρακτικοί, πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τους γύρω τους, υπομονετικοί, σεμνοί και μετριόφρονες. Όμως, στην αρνητική του εκδοχή, είναι ένα ζώδιο ανήσυχο, υπεραναλυτικό, που γκρινιάζει, έχει εμμονές και δεν ευχαριστιέται εύκολα. Παρόλο που δεν εκφράζουν εύκολα τα συναισθήματά τους και φαίνονται συγκρατημένοι, είναι ένα ζώδιο που νιώθει συμπόνια προς τους συνανθρώπους τους και είναι πρόθυμο να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη.

Θετικά στοιχεία: Εργατικός, μετριόφρων, σεμνός, έντιμος, μεθοδικός, έξυπνος.

Αρνητικά στοιχεία: Τελειομανής, αγχώδης, γκρινιάρης, επικριτικός, εμμονικός, υποχόνδριος.

ΖΥΓΟΣ

zodiac-libra

Ο Ζυγός είναι το έβδομο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ανήκει στο στοιχείο του Αέρα και είναι ζώδιο Παρορμητικό. Χαρακτηρίζεται από την ευγένειά του, την ανάγκη του για αρμονία και ισορροπία, τις διπλωματικές του ικανότητες και την τάση του να συνάπτει σχέσεις, συνεργασίες και συνεταιρισμούς. Οι Ζυγοί διακρίνονται για την ανεκτικότητα και τις ενωτικές τους διαθέσεις, όμως τείνουν να μην παίρνουν ξεκάθαρα θέση σε ένα ζήτημα και στην αρνητική του εκδοχή το ζώδιο αυτό είναι πολύ αναποφάσιστο, φιλάρεσκο και με ναρκισσιστικές τάσεις. Επιδιώκει το ρομαντισμό, αγαπά την ομορφιά και επιζητεί ισορροπημένες συναισθηματικές σχέσεις. Το αίσθημα δικαίου είναι πολύ ανεπτυγμένο στο ζώδιο αυτό και δεν αντέχει τις διαφωνίες, τους καυγάδες και το άκομψο, κακόγουστο, δυσαρμονικό περιβάλλον.

Θετικά στοιχεία: Διπλωματικός, ευγενής, ρομαντικός, καλόγουστος, φιλειρηνικός, επιζητεί αρμονία και ισορροπία.

 Αρνητικά στοιχεία: Αναποφάσιστος, φιλάρεσκος, ναρκισσιστής, δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

zodiac-scorpio

Ο Σκορπιός είναι το όγδοο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ανήκει στο στοιχείο του Νερού και είναι ζώδιο Σταθερό. Χαρακτηρίζεται από το μεγάλο πάθος και τα έντονα συναισθήματα που τον διακρίνουν, από την ικανότητά του να εισχωρεί στο βάθος των πραγμάτων, τη μυστικοπάθειά του και την ικανότητά του να αναγεννάται μέσα από τις ίδιες του τις στάχτες. Οι Σκορπιοί έχουν μεγάλη εσωτερική δύναμη, είναι πολύ ικανοί στο να πετυχαίνουν αυτό που βάζουν στο μυαλό τους, πολλές φορές πατώντας επί πτωμάτων. Είναι αποφασιστικοί, πολύ ερωτικοί και αρέσκονται στο να ασκούν έλεγχο στους γύρω τους. Στην αρνητική του εκδοχή όμως, είναι ένα ζώδιο καχύποπτο και μνησίκακο, που ζηλεύει πολύ και μπορεί να γίνει εκδικητικό.

Θετικά στοιχεία: Αποφασιστικός, παθιασμένος, ισχυρός, με δυνατό ένστικτο και ικανότητα να εισχωρεί σε βάθος.

Αρνητικά στοιχεία: Μνησίκακος, ζηλιάρης, εκδικητικός, καταπιεστικός, καχύποπτος και μυστικοπαθής.

Θετικά στοιχεία: Διπλωματικός, ευγενής, ρομαντικός, καλόγουστος, φιλειρηνικός, επιζητεί αρμονία και ισορροπία.

 Αρνητικά στοιχεία: Αναποφάσιστος, φιλάρεσκος, ναρκισσιστής, δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση.

ΤΟΞΟΤΗΣ

zodiac-sagitario

Ο Τοξότης είναι το ένατο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ανήκει στο στοιχείο της Φωτιάς και είναι ζώδιο Μεταβλητό. Χαρακτηρίζεται από την αγάπη του για την ελευθερία, την αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή και την τάση του να παίρνει γρήγορες αποφάσεις και ρίσκα γιατί νιώθει τυχερό και ευνοημένο. Οι Τοξότες είναι άτομα κοινωνικά και ενθουσιώδη που αγαπούν τα ταξίδια και τις νέες εμπειρίες. Τους αρέσει να λένε στους άλλους αυτό που πιστεύουν χωρίς όμως να έχουν πάντα την απαραίτητη διπλωματικότητα. Έχουν ανοιχτούς ορίζοντες και υψηλό πνεύμα, αγαπούν τις σπουδές και έχουν έφεση στις ξένες γλώσσες και γενικότερα σε ό,τι σχετίζεται με το εξωτερικό. Στην αρνητική του εκδοχή όμως, είναι ένα ζώδιο επιπόλαιο, αδιάκριτο, που μπορεί να φερθεί με ανευθυνότητα και αναξιοπιστία.

Θετικά στοιχεία: Αισιόδοξος, εύθυμος, τολμηρός, με υψηλό πνεύμα, αγαπά την ελευθερία, τις σπουδές και τις νέες εμπειρίες.

 Αρνητικά στοιχεία: Ανεύθυνος, αφελής, επιπόλαιος, θρασύς, ασυνεπής.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

zodiac-capricorn

Ο Αιγόκερως είναι το δέκατο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ανήκει στο στοιχείο της Γης και είναι ζώδιο Παρορμητικό. Χαρακτηρίζεται από τις οργανωτικές του ικανότητες, από τη μεθοδικότητα με την οποία εργάζεται, τον πρακτικό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τη ζωή και την προσγειωμένη του διάθεση. Οι Αιγόκεροι είναι πειθαρχημένοι, ικανοί για σκληρή και απαιτητική εργασία, που θα τους βοηθήσει να αναρριχηθούν επαγγελματικά και κοινωνικά και δύσκολα παίρνουν ρίσκα ή ξεφεύγουν από το πρόγραμμα και τη ρουτίνα τους. Στην αρνητική του εκδοχή όμως, είναι ένα ζώδιο απαισιόδοξο, συντηρητικό και μοιρολατρικό, που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις αλλαγές, να παραμερίσει τις υποχρεώσεις για λίγο, ώστε να χαλαρώσει και να απολαύσει τη ζωή.

Θετικά στοιχεία: Εργατικός, αξιόπιστος, οργανωτικός, μεθοδικός, πειθαρχημένος, συνεπής, πρακτικός.

Αρνητικά στοιχεία: Απαισιόδοξος, σκληρός, επιφυλακτικός, άκαμπτος, συντηρητικός, αγκυλωτικός, δυσπροσάρμοστος.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

zodiac-acuarius

Ο Υδροχόος είναι το ενδέκατο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ανήκει στο στοιχείο του Αέρα και είναι ζώδιο Σταθερό. Χαρακτηρίζεται από το ανεξάρτητο πνεύμα του, τις πρωτοποριακές του ιδέες, και την κοινωνικότητα του. Οι Υδροχόοι λειτουργούν πολύ καλά σε συλλογικό επίπεδο και διακρίνονται για την ομαδικότητά τους, όμως η αυτονομία, τους είναι πολύ σημαντική. Εργάζονται για τη διασπορά ιδεών, τις καινούργιες ανακαλύψεις και κάθε τι καινοτόμο και πρωτότυπο τους ελκύει ιδιαίτερα. Στην αρνητική του εκδοχή όμως, είναι ένα ζώδιο αντιδραστικό, απρόβλεπτο, εκκεντρικό, που του αρέσει να προκαλεί και να φέρνει σε δύσκολη θέση τον περίγυρό του.

Θετικά στοιχεία: Ανθρωπιστής, ιδεαλιστής, πρωτοπόρος, ανεξάρτητος, εφευρετικός, κοινωνικός, με συλλογικό πνεύμα.

Αρνητικά στοιχεία: Αντιδραστικός, απρόβλεπτος, εκκεντρικός, απόμακρος, προκλητικός, επαναστάτης χωρίς αιτία.

ΙΧΘΥΕΣ

zodiac-pisces

Οι Ιχθύες είναι το δωδέκατο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ανήκει στο στοιχείο του Νερού και είναι ζώδιο Μεταβλητό. Χαρακτηρίζεται από την πλούσια φαντασία και πνευματικότητά του, από το συναισθηματισμό, τη διαίσθηση και τη συμπόνια που τρέφει προς τους γύρω του. Οι Ιχθύες είναι φιλεύσπλαχνοι, ευαίσθητοι και πολλές φορές γίνονται ευάλωτοι στις καταστάσεις και στους ανθρώπους γύρω τους. Έχουν την τάση να δημιουργούν στη φαντασία τους πλασματικούς κόσμους για να δραπετεύουν από τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής και αυτό άλλοτε τους κάνει πολύ δημιουργικούς καλλιτέχνες κι άλλοτε επιρρεπείς σε επιβλαβείς καταχρήσεις. Στην αρνητική του εκδοχή είναι ένα ζώδιο άβουλο και αφηρημένο, που παρασύρεται εύκολα και χάνει τον προσανατολισμό του.

Θετικά στοιχεία: Ευαίσθητος, συμπονετικός, διαισθητικός, καλλιτεχνική φύση, πνευματικότητα, πλούσια φαντασία.

 Αρνητικά στοιχεία: Αφηρημένος, άβουλος, επιρρεπής, παρασύρεται εύκολα, μπερδεμένος, ευκολόπιστος.