Διελεύσεις Ήλιου από ΟΙΚΟΥΣ

Λέξεις κλειδιά: Προσωπικότητα, αυτοέκφραση

1ο οίκο: το άτομο ασχολείται με τον εαυτό και την εμφάνισή του και γίνεται πιο εγωκεντρικό από ό,τι συνήθως αλλά συγχρόνως έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ανάγκη έκφρασης.

2ο οίκο: Το άτομο ασχολείται με τη διαχείριση των οικονομικών του και γίνεται πιο πρακτικό, ενώ στρέφεται προς τα υλικά αγαθά και κάνει αγορές και επενδύσεις.

 3ο οίκο: Το ενδιαφέρον του ατόμου στρέφεται στην επικοινωνία με τους άλλους, ενώ γίνεται πιο κοινωνικό από ό,τι συνήθως, κάνει περισσότερες επαφές, μετακινήσεις και είσαι σε κινητικότητα.

 4ο οίκο: Το άτομο γίνεται πιο εσωστρεφές, περνά περισσότερο χρόνο στο σπίτι του όπου νιώθει ασφαλές και στρέφει το ενδιαφέρον του προς τις ανάγκες της οικογένειας.

 5ο οίκο: Το άτομο γίνεται πιο δημιουργικό, έχει μεγαλύτερη όρεξη για διασκέδαση και αναζητά τη χαρά της ζωής μέσα από δραστηριότητες και χόμπι, αλλά και μέσα από το φλερτ και τις ερωτικές επαφές.

 6ο οίκο: Το άτομο γίνεται πιο εργατικό και ασχολείται με τις εργασιακές αλλά και καθημερινές του υποχρεώσεις, ενώ παράλληλα ενδιαφέρεται για τη φυσική κατάσταση, τη διατροφή και την υγεία του και θέλει να τα βελτιώσει.

 7ο οίκο: Το άτομο γίνεται πιο συντροφικό και αναζητά την αποδοχή, ενώ το ενδιαφέρον του εστιάζεται γύρω από τις προσωπικές του σχέσεις, το σύντροφο και τους στενούς συνεργάτες, ενώ προσπαθεί να μπει και στη δική τους θέση, ακούγοντας και τη δική τους πλευρά.

 8ο οίκο: Το άτομο περνά μια μεταμορφωτική περίοδο στρέφοντας το ενδιαφέρον του σε εσωτερικές σκέψεις και έντονα συναισθήματα που χρειάζεται να αλλάξουν για να εξελιχθεί, ενώ παράλληλα ασχολείται με κοινά με άλλους οικονομικά θέματα.

9ο οίκο: Το άτομο εστιάζει το ενδιαφέρον του στην επέκταση των γνώσεων, την απόκτηση εμπειριών και το άνοιγμα των οριζόντων του, για αυτό και επιδιώκει να ασχοληθεί με σπουδές, ταξίδια και εμπλέκεται σε φιλοσοφικές συζητήσεις και πνευματικές αναζητήσεις.

 10ο οίκο: Το άτομο την περίοδο αυτή γίνεται πιο φιλόδοξο, πιο οργανωτικό και μεθοδικό και ασχολείται με τα επαγγελματικά του σχέδια και στόχους αναζητώντας τόσο την επαγγελματική διάκριση όσο και την κοινωνική καταξίωση.

 11 οίκο: Το άτομο γίνεται πιο κοινωνικό και φιλικό, έρχεται σε επαφή με κόσμο, το ενδιαφέρον του στρέφεται σε ομάδες και συλλογικές δράσεις με ανθρωπιστικούς, κοινωφελείς και  εθελοντικούς σκοπούς.

 12ο οίκο: Το άτομο αυτήν την περίοδο προτιμά να περνά χρόνο με τον εαυτό του, κάνοντας προσευχή, διαλογισμό, ψυχοθεραπεία, σε μια προσπάθεια να έρθει πιο κοντά στις εσωτερικές του ανάγκες και να αντιμετωπίσει υποσυνείδητες αγωνίες, φόβους και ανασφάλειες

  

Διελεύσεις Σελήνης από ΟΙΚΟΥΣ

Λέξεις κλειδιά: Συναισθηματική έκφραση, διάθεση

1ο οίκο: το άτομο έχει ενέργεια και αυτοπεποίθηση, ενώ παράλληλα μπορεί να γίνεται λίγο πιο εύθικτο και ευαίσθητο από ότι συνήθως.

2ο οίκο: Το άτομο έχει οικονομικές αγωνίες και αντιδρά συναισθηματικά σε ό,τι αφορά την οικονομική του κατάσταση και το σύστημα αξιών του.

 3ο οίκο: Το άτομο επιδιώκει να είναι σε δράση και νοητική διέγερση, να κάνει επαφές και μετακινήσεις και να εκλογικεύει τα συναισθήματά του.

 4ο οίκο: Το άτομο είναι πιο συναισθηματικό και εσωστρεφές, νιώθει πιο ασφαλές στο χώρο του σπιτιού και θέλει να φροντίσει τους δικούς του.

 5ο οίκο: Το άτομο νιώθει δημιουργικό και θέλει να διασκεδάσει, να ασχοληθεί με δραστηριότητες που το ευχαριστούν, ενώ είναι πιο ρομαντικό στις επαφές του με άλλους.

 6ο οίκο: Το άτομο νιώθει ήρεμο όταν κλείνει επαγγελματικές και καθημερινές υποχρεώσεις, κανονίζει ιατρικές επισκέψεις και ολοκληρώνει εκκρεμότητες.

 7ο οίκο: Το άτομο νιώθει μεγαλύτερη ανάγκη να εκφράσει τα συναισθήματα του στο σύντροφο του, να αναζητήσει τις ανάγκες του μέσα στη σχέση του και να τη βελτιώσει.

 8ο οίκο: Το άτομο νιώθει έντονα συναισθήματα, εσωτερικό άγχος, γίνεται κτητικό και εμμονικό και προσπαθεί να ελέγξει τους γύρω του ιδίως σε σχέση με οικονομικά θέματα.

 9ο οίκο: Το άτομο νιώθει πιο ελεύθερο και αναζητά νέες εμπειρίες για να διευρύνει τους ορίζοντες και το πνεύμα του, είναι πιο αισιόδοξο και νιώθει την ανάγκη να ταξιδέψει.

 10ο οίκο: Το άτομο νιώθει την εσωτερική ανάγκη να διακριθεί επαγγελματικά και κοινωνικά, να πετύχει τους στόχους του και να αναγνωριστούν οι προσπάθειές του.

 11 οίκο: Το άτομο γίνεται πιο κοινωνικό, λειτουργεί καλύτερα στην ομάδα και θέλει να συνδεθεί με άλλους ανθρώπους σε κοινούς, εθελοντικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς.

 12ο οίκο: Το άτομο κρατά τα συναισθήματά του κρυφά, κλείνεται περισσότερο στον εαυτό του, ενώ έχει ανάγκη για μεγαλύτερη εσωτερικότητα και πνευματικότητα από ό,τι συνήθως.

 

 Διελεύσεις Ερμή από ΟΙΚΟΥΣ

Λέξεις κλειδιά: Νοητική κατάσταση, επικοινωνία

1ο οίκο: το άτομο νιώθει και φαίνεται πιο επικοινωνιακό, έχει πολλές σκέψεις που θέλει να εκφράσει για να ενισχύσει την προσωπική του ταυτότητα και αυτοέκφραση. Έχει μεγαλύτερη νοητική δραστηριότητα και θέλει να κρατά το μυαλό του απασχολημένο ενώ μπορεί να παίρνει βιαστικές αποφάσεις.

2ο οίκο: Η σκέψη και οι συζητήσεις που κάνει το άτομο περιστρέφονται γύρω από τα οικονομικά αλλά και στις προσωπικές του αξίες. Αναζητά τρόπους για καλύτερη διαχείριση των οικονομικών, αργεί να πάρει αποφάσεις και σκέφτεται πιο πρακτικά.

 3ο οίκο: Νοητική υπερδραστηριότητα, αυξημένη επικοινωνία και πολλές μετακινήσεις είναι το βασικό χαρακτηριστικό της περιόδου. Το άτομο είναι σε συνεχή κίνηση και κάνει πολλές επαφές, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν σημαντικές συζητήσεις με αδέρφια, κοντινούς συγγενείς ή γείτονες.

 4ο οίκο: Οικογενειακά ζητήματα και θέματα σπιτιού απασχολούν τη σκέψη του ατόμου το οποίο γίνεται πιο εσωστρεφές και λιγότερο επικοινωνιακό. Η νοητική κατάσταση επηρεάζεται από τα συναισθήματα περισσότερο από ό,τι συνήθως. Σκέφτεται πιο καθαρά σε μέρη που νιώθει οικεία και ασφαλή.

 5ο οίκο: Η σκέψη του ατόμου είναι πιο δημιουργική και η διάθεση πιο αισιόδοξη και ανέμελη. Έχει πολλές ιδέες σχετικά με καλλιτεχνικές δραστηριότητες, αναψυχή και διασκέδαση. Η επικοινωνία με τα παιδιά είναι πιο αποτελεσματική την περίοδο αυτή, ενώ το φλερτ και οι ερωτικές συζητήσεις δεν αποκλείονται.

 6ο οίκο: Η σκέψη του ατόμου προσανατολίζεται στην εργασία του, ενώ το ενδιαφέρουν θέματα υγείας, άσκησης και διατροφής. Η επικοινωνία του με τους άλλους γίνεται πιο λεπτομερής και πρακτική, αλλά η τάση του να υπεραναλύει καταστάσεις και γεγονότα του δημιουργεί άγχος.

 7ο οίκο: Η επικοινωνία αυτήν την περίοδο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στις συντροφικές σχέσεις όσο και στις συνεργασίες. Συμφωνίες, συμβιβασμοί και διαπραγματεύσεις μπορούν να αποδώσουν καρπούς. Το άτομο μπορεί πιο εύκολα να ακούσει και να κατανοήσει τη θέση των άλλων.

 8ο οίκο: Η ερευνητική ικανότητα του ατόμου είναι έντονη αυτήν την περίοδο όπως και η τάση του να κατανοεί τα πράγματα σε βάθος. Η σκέψη μπορεί να γίνει πιο εμμονική από ότι συνήθως ενώ περιστρέφεται πολύ γύρω από κληρονομικά και κοινά οικονομικά ζητήματα, το θάνατο αλλά και το σεξ. 

9ο οίκο: Η σκέψη διευρύνεται και το άτομο νιώθει την ανάγκη να ανοίξει τους ορίζοντές του, να ταξιδέψει και να εκπαιδευτεί σε κάτι. Ενασχόληση με θέματα που αφορούν ξένους και εξωτερικό πρωταγωνιστούν στις συζητήσεις του αυτήν την περίοδο. Είναι πιο ομιλητικό από ό,τι συνήθως και πιο αισιόδοξο.

 10ο οίκο: Η σκέψη και οι συζητήσεις του ατόμου περιστρέφονται αυτήν την περίοδο γύρω από την καριέρα και την κοινωνική του θέση. Έχει επαγγελματικές ιδέες, συναναστρέφεται συναδέλφους και οργανώνει τον τρόπο της δουλειάς του. Προσεγγίζει πρακτικά τους στόχους και τις φιλοδοξίες του.

 11 οίκο: Οι απόψεις του ατόμου είναι πιο ασυνήθιστες και αντισυμβατικές από ό,τι συνήθως. Επιδιώκει να έχει περισσότερες επαφές και συζητήσεις με φίλους ή με ομάδες στις οποίες συμμετέχει. Έχει ανθρωπιστικές σκέψεις και οικολογικές ανησυχίες.

 12ο οίκο: Το άτομο γίνεται πιο συνεσταλμένο και μυστικοπαθές. Την περίοδο αυτή κρατάει τις σκέψεις και τις ιδέες του περισσότερο για τον εαυτό του, ενώ περιορίζει τις επαφές του με άλλους και επιδιώκει την απομόνωση. Ο διαλογισμός, η προσευχή και η επαφή με τον εσωτερικό εαυτό ευνοούνται.

 


Διελεύσεις Αφροδίτης από ΟΙΚΟΥΣ

Λέξεις κλειδιά: Ευχαρίστηση, αξίες, ομορφιά

 1ο οίκο: Το άτομο γίνεται πιο κοινωνικό κι εκπέμπει μεγαλύτερη γοητεία από ότι συνήθως. Δίνει προσοχή στην εξωτερική του εμφάνιση, στους τρόπους του και έλκει πιο εύκολα του άλλους με την καλή του διάθεση και την ικανότητά του στο φλερτ.

2ο οίκο: Οι αγορές αγαθών και οι δαπάνες είναι χαρακτηριστικό της περιόδου για το άτομο, το οποίο νιώθει την ανάγκη να ξοδέψει χρήματα σε πράγματα που σχετίζονται με την ομορφιά, την αισθητική και την ευχαρίστησή του. Έλκεται από ανθρώπους που του δημιουργούν μεγαλύτερη ασφάλεια.

3ο οίκο: Σύντομες εκδρομές, πολλές επαφές και επικοινωνίες με ανθρώπους από το κοντινό περιβάλλον, συγγενείς και γείτονες, ευχαριστούν το άτομο το οποίο απολαμβάνει συζητήσεις και ανταλλαγές ιδεών. Έλκεται από άτομα που το διεγείρουν εγκεφαλικά.

4ο οίκο: Οι σχέσεις με τους γονείς και την οικογένεια εξομαλύνονται και το άτομο αναζητά να περάσει όμορφες στιγμές μαζί τους. Ασχολείται με το χώρο του σπιτιού, κάνοντας αγορές, ανακαίνιση ή διακοσμώντας το. Έλκεται από άτομα που το κάνουν να νιώθει συναισθηματική ασφάλεια.

5ο οίκο: Ο ρομαντισμός, οι ερωτικές γνωριμίες και η διάθεση για διασκέδαση είναι χαρακτηριστικό της περιόδου. Το άτομο νιώθει πιο δημιουργικό και ανάλαφρο από ό,τι συνήθως, αναζητά ευκαιρίες για διασκέδαση και ψυχαγωγία κι ερωτεύεται εύκολα. Έλκεται από άτομα που το κάνουν να ξανανιώνει και να νιώθει παιδί.

6ο οίκο: Το άτομο παίρνει μεγαλύτερη ικανοποίηση από τις καθημερινές υποχρεώσεις και την εργασία του, παρά από τις προσωπικές του σχέσεις. Ασχολείται με το να κάνει το χώρο της δουλειάς πιο όμορφο και να βελτιώσει τις σχέσεις με συναδέλφους και συνεργάτες. Απολαμβάνει να περνά χρόνο με τα κατοικίδια του.

7ο οίκο: Οι αρμονικές σχέσεις είναι για το άτομο το ζητούμενο της περιόδου. Μπορεί να συνδεθεί με τους άλλους με μεγαλύτερη ευκολία από ότι συνήθως, να εξισορροπήσει καταστάσεις και να εκφράσει τα συναισθήματά του. Έχει διάθεση συνεργασίας και συμβιβασμών που προάγουν σχέσεις τόσο προσωπικές όσο και επαγγελματικές.

8ο οίκο: Το άτομο επιδιώκει έντονες ερωτικές επαφές και νιώθει την ανάγκη να συνδεθεί σε βάθος με το σύντροφό του. Νιώθει μεγαλύτερη ζήλια και κτητικότητα από ότι συνήθως. Έλκεται από μυστηριώδη άτομα, με έντονο μαγνητισμό που θα το ωθήδουν να μεταμορφωθεί μέσα από την επαφή μαζί τους.

9ο οίκο: Οτιδήποτε σχετίζεται με το άνοιγμα των οριζόντων του, όπως εκπαίδευση, ταξίδια, μελέτη απορροφά αυτή την περίοδο το ενδιαφέρον του ατόμου και αποτελεί πηγή ικανοποίησης. Έλκεται από ανοικτόμυαλους ανθρώπους, που εκτιμούν την ελευθερία κι αγαπούν την περιπέτεια.

10ο οίκο: Η κοινωνική εικόνα και η δημόσια προβολή είναι για το άτομο πιο σημαντική από ότι συνήθως. Οι επαγγελματικές σχέσεις εξομαλύνονται και η επαγγελματική του θέση το κάνει πιο δημοφιλές και γοητευτικό. Έλκεται από μεγαλύτερα άτομα, με κοινωνικό στάτους και εξουσία.

11ο οίκο: Οι φιλικές και κοινωνικές συναναστροφές αποτελούν για το άτομο πηγή χαράς, ενώ αποδίδει καλά μέσα σε ομάδες. Με τη διέλευση αυτή δεν είναι απίθανη η εξέλιξη μιας φιλικής σχέσης σε ερωτική. Το άτομο έλκεται από ιδεολόγους με ανθρωπιστικά ενδιαφέροντα και απόψεις.

12ο οίκο: Το άτομο βρίσκει ικανοποίηση περνώντας χρόνο μόνο του, ανακαλύπτοντας τον εαυτό του μέσα από τεχνικές όπως ο διαλογισμός και η προσευχή. Εκφράζει βαθύτερα συναισθήματα μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ αυτή την περίοδο προτιμά να κρατά την αισθηματική του ζωή κρυφή.

 

 Διελεύσεις Άρη από ΟΙΚΟΥΣ

Λέξεις κλειδιά: Διεκδίκηση, δράση, επίπεδα ενέργειας

1ο οίκο: Τα επίπεδα ενέργειας του ατόμου είναι πιο υψηλά από ότι συνήθως και νιώθει πιο δραστήριο, ενώ βιάζεται να κάνει πολλά πράγματα συγχρόνως. Εκφράζει πιο δυναμικά τον εαυτό του και διεκδικεί με μεγαλύτερο σθένος του στόχους του. Ο παρορμητισμός και η βιασύνη μπορεί να φέρουν μικροατυχήματα και συγκρούσεις με τους άλλους.

2ο οίκο: Η ενέργεια του ατόμου είναι προσανατολισμένη στα οικονομικά. Με τη διέλευση αυτή μπορεί αφενός να εργαστεί περισσότερο για να κερδίσει χρήματα κι αφετέρου να έχει οικονομική απώλεια από παρορμητικές αγορές. Είναι ανυπόμονο όσον αφορά τα έσοδα και τα έξοδά του, αλλά και πιο κτητικό όσον αφορά σχέσεις που του παρέχουν ασφάλεια.

3ο οίκο: Αυτήν την περίοδο το άτομο βρίσκεται σε μεγαλύτερη κινητικότητα από ό,τι συνήθως. Η ενέργειά του είναι έντονη μεν, διασπασμένη δε, σε επαφές, επικοινωνίες και μετακινήσεις. Χρειάζεται έντονη διανοητική διέγερση ενώ βρίσκεται σε εγρήγορση και μπορεί να κάνει περισσότερες διαδρομές και μετακινήσεις.

4ο οίκο: Η ενέργεια του ατόμου περιστρέφεται γύρω από τις οικογενειακές υποχρεώσεις και το χώρο του σπιτιού. Οι συγκρούσεις για οικογενειακά ζητήματα δεν αποκλείονται. Εργασίες που χρειάζεται το σπίτι, όπως επισκευές και βλάβες, μπορούν τώρα να διορθωθούν εκτονώνοντας έτσι δημιουργικά την περίσσεια ενέργειας που φέρνει ο πλανήτης.

5ο οίκο: Η σεξουαλικότητα του ατόμου είναι ανεβασμένη και επιδιώκει ερωτικές γνωριμίες με σκοπό να εκτονωθεί και να περάσει καλά. Επικίνδυνα σπορ που ανεβάζουν την αδρεναλίνη και έντονη διασκέδαση είναι πιθανά με τη διέλευση αυτή. Η ενέργεια περιστρέφεται γύρω από δημιουργικές δραστηριότητες αλλά και ενασχόληση με παιδιά.

6ο οίκο: Η δράση του ατόμου είναι προσανατολισμένη στη διεκπεραίωση πολλών καθημερινών υποχρεώσεων αλλά και εργασιακών εκκρεμοτήτων. Συγκρούσεις με συναδέλφους είναι πιθανές. Η βιασύνη να ανταπεξέλθει στις πολλές ευθύνες μπορεί να μετατραπεί σε άγχος και να φέρει μικροατυχήματα και ψυχοσωματικές ενοχλήσεις.

7ο οίκο: Οι προσωπικές σχέσεις άλλα και οι σημαντικές συνεργασίες μπαίνουν, με αυτή τη διέλευση, στο στόχαστρο του ατόμου.  Από την μια διαθέτει την απαραίτητη ενέργεια να ασχοληθεί με αυτές, από την άλλη η ενέργεια αυτή μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένταση και να οδηγήσει σε συγκρούσεις.

8ο οίκο: Η μεταμορφωτική τάση της διέλευσης αυτής οδηγεί το άτομο να αποδεσμευτεί από ότι δεν το εξυπηρετεί πια αλλά συγχρόνως να συνδεθεί πιο βαθιά με σημαντικά πρόσωπα. Οι ερωτικές επαφές δεν είναι επιφανειακές και η σεξουαλικότητα είναι ανεβασμένη. Κοινά κληρονομικά και οικονομικά ζητήματα κινητοποιούν το άτομο.

9ο οίκο: Το άτομο είναι πιο ριψοκίνδυνο από ότι συνήθως, ενώ η ενέργειά του διοχετεύεται σε ταξίδια, περιπέτειες και δράσεις που στόχο έχουν να το γεμίσουν νέες εμπειρίες και γνώσεις. Καλή περίοδος για να θέσει εκπαιδευτικούς στόχους και να μάθει καινούργια πράγματα.

10ο οίκο: Η ενέργεια του ατόμου είναι στραμμένη στην καριέρα και την επαγγελματική του καταξίωση. Προσανατολίζεται σε μακροπρόθεσμους στόχους, ενώ γίνεται πιο μεθοδικό, οργανωτικό και φιλόδοξο. Η ανάγκη όμως για διακρίσεις και εξουσία μπορεί να φέρει αντιπαραθέσεις με συναδέλφους.

11ο οίκο: Με τη διέλευση αυτή εγκαινιάζεται μια περίοδος όπου ευνοείται η συμμετοχή του ατόμου και ομαδικές δράσεις και συλλογικές ασχολίες. Είναι πιο κοινωνικό από ό,τι συνήθως και θέτει στόχους βασισμένους στην ιδεολογία του. Οι πολλές φιλικές και κοινωνικές επαφές είναι πιθανές.

12ο οίκο: Αυτήν την περίοδο η ενέργεια του ατόμου ρέει καλύτερα όταν βρίσκεται μόνο του και δεν αποσπάται από πολλές συναναστροφές. Κρατά τη δράση του μυστική, ενώ υπάρχει τάση υποσυνείδητες συγκρούσεις να εκδηλώνονται ως άγχος, φοβίες και εντάσεις.

 

 Διελεύσεις Δία από ΟΙΚΟΥΣ

Λέξεις κλειδιά: Επέκταση, τύχη, ευκαιρίες, υπερβολή

1ο οίκο: Μια περίοδος τύχης και επέκτασης σημειοδοτείται για το άτομο με τη διέλευση αυτή. Ευκαιρίες αυτοβελτίωσης και προσωπικής εξέλιξης δε λείπουν, ενώ η γενικότερη αισιοδοξία που νιώθει το οδηγεί να δοκιμάζει πιο εύκολα νέες εμπειρίες. Προσοχή χρειάζεται να μην παρασυρθεί σε λανθασμένες εκτιμήσεις από υπεραισιοδοξία και πάρει περιττά και επικίνδυνα ρίσκα.

2ο οίκο: Ευκαιρίες για βελτίωση των οικονομικών έρχονται με τη διέλευση αυτή, ενώ το άτομο νιώθει πιο ασφαλές και πιο αισιόδοξο από ό,τι συνήθως σχετικά με τα υλικά του αποκτήματα, την οικονομική κατάσταση αλλά και τις αξίες του. Προσοχή χρειάζεται στα μεγάλα οικονομικά ανοίγματα και στις ριψοκίνδυνες αγορές γιατί υπερβολή μπορεί να οδηγήσει σε λάθος κινήσεις.

3ο οίκο: Η δυνατότητα για επέκταση των γνώσεων του ατόμου είναι μεγάλη με τη διέλευση αυτή. Παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων ή και επιστροφή σε διδακτικές αίθουσες είναι πιθανή. Οι επικοινωνιακές του δεξιότητες αυξάνονται και το άτομο επιδιώκει πολλές επαφές με άλλους και μετακινήσεις, ενώ δεν αποκλείεται και η απόκτηση αυτοκινήτου.

4ο οίκο: Με τη διέλευση αυτή το σπίτι και η οικογένεια επεκτείνονται και η κατάσταση βελτιώνεται αισθητά. Οι οικογενειακές σχέσεις εξομαλύνονται και το άτομο απολαμβάνει στιγμές στο σπίτι και με την οικογένεια, ενώ δεν είναι απίθανη η προσθήκη νέου μέλους. Η αγορά ενός ακινήτου ή η ανακαίνιση  και επέκταση του σπιτιού είναι πιθανή.

5ο οίκο: Μια περίοδος με αυξημένη δημιουργικότητα και διάθεση για διασκέδαση ξεκινά με αυτή τη διέλευση του Δία. Το άτομο κάνει περισσότερες ερωτικές γνωριμίες από ό,τι συνήθως και έχει μεγαλύτερη επιτυχία στην αισθηματική του ζωή. Οι σχέσεις με τα παιδιά βελτιώνονται ενώ και η απόκτηση απογόνου είναι μεγάλη πιθανότητα.

6ο οίκο: Μια περίοδος ευκαιριών στο χώρο της εργασίας σημειοδοτείται με τη διέλευση αυτή. Το άτομο είναι πιο παραγωγικό από ό,τι συνήθως, διεκπεραιώνει με επιτυχία τις καθημερινές υποχρεώσεις, ενώ οι συνθήκες εργασίας και οι σχέσεις με τους συναδέλφους βελτιώνονται. Λύσεις βρίσκονται ακόμη σε ζητήματα υγείας που μπορεί να το απασχολούν.

7ο οίκο: Με τη διέλευση αυτή ο γάμος, η συντροφική σχέση ή οι συνεργασίες του ατόμου βελτιώνονται σημαντικά. Δίνεται η ευκαιρία για επέκταση, για επίλυση διαφωνιών και ζητημάτων που το απασχολούν στις σχέσεις του, ενώ και οι επισημοποιήσεις είναι πολύ πιθανές την περίοδο αυτή.

8ο οίκο: Με τη αυτή τη διέλευση δίνεται η ευκαιρία στο άτομο να μεταμορφωθεί εσωτερικά και να έχει τον έλεγχο του εαυτού του. Πιο εύκολα μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με φοβίες και ανασφάλειες και να τις στρέψει προς όφελός του. Κληρονομικά οφέλη, ή γενικότερα κέρδη που προέρχονται από τρίτους δεν αποκλείονται.

9ο οίκο: Οι ευκαιρίες που δίνονται στο άτομο για να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες είναι πολλές και μεγάλες την περίοδο αυτή. Μπορεί να ξεκινάει σπουδές, να κάνει κάποιου είδους μετεκπαίδευση ή απλά να ταξιδεύει πολύ γνωρίζοντας άλλες κουλτούρες και αποκτώντας νέες εμπειρίες.

10ο οίκο: Οι προοπτικές για επαγγελματική εξέλιξη και πρόοδο του ατόμου στον τομέα της καριέρας του είναι σημαντικές αυτή την περίοδο. Ευκαιρίες επέκτασης, τύχη στα επαγγελματικά του βήματα και κοινωνική αναγνώριση είναι κάποια από τα πιθανά σενάρια της διέλευσης αυτής.

11ο οίκο: Μέσα από τις πολλές φιλίες και κοινωνικές επαφές που επιφυλάσσει η περίοδος αυτή, κρύβονται ευκαιρίες που οδηγούν το άτομο να πετύχει στόχους και ιδέες που ονειρεύεται καιρό. Η ομαδικότητα, τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και η συμμετοχή σε συλλογικές δράσεις προάγουν την αυτοεξέλιξη του.

12ο οίκο: Η διέλευση αυτή δίνει την ευκαιρία στο άτομο να έρθει πιο κοντά με τον ανώτερο εαυτό του, να καλλιεργήσει την πνευματικότητά του και να εξισορροπήσει σώμα και πνεύμα. Ευκαιρίες αυτοβελτίωσης και επέκτασης πηγάζουν μέσα από πρακτικές όπως ο διαλογισμός, η προσευχή, η ψυχοθεραπεία κ.α.


Διελεύσεις Κρόνου από ΟΙΚΟΥΣ

Λέξεις κλειδιά: Περιορισμός, σταθερότητα, ωριμότητα

1ο οίκο: Η διέλευση αυτή οδηγεί το άτομο μέσα από τις καταστάσεις που βιώνει να ωριμάσει και να σοβαρέψει. Τα εμπόδια που συναντά στο να εκφράσει ελεύθερα τον εαυτό του μπορούν παράλληλα να το βοηθήσουν να αναγνωρίσει λανθασμένες συμπεριφορές και να τις διορθώσει προς όφελός του μιας και η εικόνα που έχει τώρα για τον εαυτό του είναι πιο αντικειμενική από ότι συνήθως. 

2ο οίκο: Τα εμπόδια που συναντά στην διαχείριση των οικονομικών του αλλά και η οικονομική και συναισθηματική ανασφάλεια που αισθάνεται το άτομο κατά τη διέλευση αυτή, το ωθούν να αναζητήσει πρακτικές και αποτελεσματικές λύσεις. Μακροπρόθεσμα και με την σωστή διαχείριση μπορεί να επιτευχθεί σταθεροποίηση της οικονομικής του κατάστασης.

3ο οίκο: Την περίοδο που ο Κρόνος διευλαύνει τον 3ο οίκο, το άτομο γίνεται λιγότερο εξωστρεφές και αυθόρμητο στην επικοινωνία του με τους άλλους και δυσκολεύεται να εκφράσει αυτά που σκέφτεται. Προβλήματα με αδέρφια, συγγενείς και γείτονες δεν αποκλείονται, αλλά και εμπόδια και καθυστερήσεις στις μετακινήσεις είναι πιθανά.

4ο οίκο: Με τη διέλευση αυτή το άτομο αναλαμβάνει συνήθως περισσότερες οικογενειακές ευθύνες και υποχρεώσεις, είτε αυτές αφορούν τη δική του οικογένεια είτε την πατρική. Πέρα από τα πρακτικά ζητήματα καλείται να έρθει αντιμέτωπο και με χρόνια οικογενειακά θέματα που αναστέλλουν την εσωτερική του εξέλιξη.

5ο οίκο: Με τη διέλευση αυτή τόσο η δημιουργική και ερωτική διάθεση του ατόμου όσο και η ανάγκη του για χαρά και διασκέδαση είναι περιορισμένες. Προσεγγίζει τις ερωτικές γνωριμίες με μεγαλύτερη σοβαρότητα από ότι συνήθως καθώς και όσα θέματα σχετίζονται με τα παιδιά.

6ο οίκο: Οι επαγγελματικές και καθημερινές απαιτήσεις αναγκάζουν το άτομο να γίνει ακόμη πιο πρακτικό και οργανωτικό ώστε να ανταπεξέλθει. Όμως η ανάγκη του να τα φέρει όλα εις πέρας το κάνει πιο αγχώδες από ότι συνήθως και η συναισθηματική αυτή κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε ψυχοσωματικές ενοχλήσεις και προβλήματα υγείας.

 7ο οίκο: Για την περίοδο της διέλευσης αυτής ο γάμος, οι συντροφικές σχέσεις αλλά και οι σημαντικές συνεργασίες του ατόμου περνούν μέσα από δοκιμασίες. Στόχος είναι το ίδιο το άτομο να έρθει αντιμέτωπο με τα κακώς κείμενα, να κατανοήσει την πηγή των προβλημάτων και να αναζητήσει τρόπους βελτίωσης ώστε οι σχέσεις αυτές να εξελιχθούν.

8ο οίκο: Με τον Κρόνο να διέρχεται από τον 8ο οίκο το άτομο έρχεται αντιμέτωπο με θέματα ελέγχου και εξουσίας, καταπίεσης και εμμονικών σκέψεων που εμποδίζουν την εξέλιξη και την εσωτερική του μεταμόρφωση. Καλείται να κοιτάξει κατάματα την σκοτεινή πλευρά της ψυχοσύνθεσής του και μέσα από τη διαδικασία αυτή να μεταμορφωθεί.

9ο οίκο: Μια περίοδος κατά την οποία το άτομο επανεξετάζει τις απόψεις του και αναθεωρεί  την κοσμοθεωρία του, ενώ η πίστη του δεν είναι τόσο δυνατή. Είναι πιο απαισιόδοξο από ό,τι συνήθως ενώ εμπόδια μπορεί να παρουσιαστούν σε σχέση με ταξίδια, με ξένους και εξωτερικό αλλά και σπουδές.

10ο οίκο: Με τη διέλευση αυτή το άτομο επανεξετάζει τα επαγγελματικά του βήματα και τους στόχους που έχει θέσει για την καριέρα του αλλά και την θέση του στην κοινωνία. Με προσπάθεια και προσήλωση μπορεί τώρα να θέσει τις βάσεις και ένα γερό οικοδόμημα για την εξέλιξη του.

11ο οίκο: Με τον Κρόνο να διέρχεται από το 11ο οίκο του, το άτομο δεν καλύπτεται από επιφανειακές φιλίες και κοινωνικές επαφές χωρίς βάθος. Κάνει ξεκαθάρισμα στους ανθρώπους που αποτελούν το φιλικό και κοινωνικό του κύκλο και αναθεωρεί του στόχους και τα όνειρα που έχει για το μέλλον του.

12ο οίκο: Μια περίοδος μεγάλης εσωτερικής επανεξέτασης αλλά και δυσφορίας ξεκινά για το άτομο. Έρχεται αντιμέτωπο με υποσυνείδητους φόβους και ανασφάλειες και με όσα προσπαθούσε μέχρι τώρα να κρύψει από τον εαυτό του. Μπορεί όμως τώρα με την κατάλληλη προσπάθεια να δουλέψει τα θέματα αυτά και σιγά σιγά να απελευθερωθεί.


Διελεύσεις Ουρανού από ΟΙΚΟΥΣ

Λέξεις κλειδιά: Αλλαγές, ανατροπές, πρωτοτυπία

1ο οίκο: Η διέλευση αυτή σημειοδοτεί μια περίοδο σημαντικών αλλαγών σε διάφορα επίπεδα στη ζωή του ατόμου, στη συμπεριφορά, το χαρακτήρα, την εμφάνιση. Η ανάγκη του για  ελευθερία στην έκφραση της προσωπικότητάς του είναι πιο μεγάλη από ποτέ, έχει επαναστατικές διαθέσεις και παίρνει πιο εύκολα ρίσκα.

2ο οίκο: Το άτομο μπορεί να βιώσει αλλαγές στην οικονομική του κατάσταση μέσα από απρόβλεπτες καταστάσεις είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο. Παράλληλα αλλάζει και το σύστημα αξιών που έχει θέσει στη ζωή του και επαναπροσδιορίζει τι είναι σημαντικό για αυτό και τι όχι.

3ο οίκο: Η νοητική κατάσταση του ατόμου βρίσκεται σε υπερδιέγερση και αναζητά συνεχώς νέες δραστηριότητες, επαφές και πληροφορίες που του κρατούν το ενδιαφέρον. Αντισυμβατικές απόψεις το χαρακτηρίζουν αυτήν την περίοδο, ενώ χρειάζεται μια παραπάνω προσοχή για απρόβλεπτα γεγονότα κατά τη διάρκεια μετακινήσεων.

4ο οίκο: Με τη διέλευση αυτή διαδραματίζονται σημαντικές και αναπάντεχες αλλαγές στο σπίτι και στο οικογενειακό περιβάλλον του ατόμου. Μια ξαφνική μετακόμιση, αλλαγές στα μέλη της οικογένειας ή και ασυνήθιστες ενέργειες που αφορούν στην ακίνητη περιουσία δεν αποκλείονται. 

5ο οίκο: Η ενασχόληση με ασυνήθιστες δημιουργικές δραστηριότητες και καινούργια χόμπι είναι συνηθισμένη με τη διέλευση αυτή. Απρόβλεπτες καταστάσεις συμβαίνουν στα ερωτικά του ατόμου, το οποίο επιδιώκει πιο ελεύθερες σχέσεις από συνήθως, ενώ έλκεται από εκκεντρικά και περίεργα άτομα.

6ο οίκο: Αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα αλλά και την επαγγελματική ζωή ωθούν το άτομο στο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ενώ καταπιέζεται στην εργασία του πιο πολύ από ότι συνήθως. Μπορεί να ακολουθήσει εναλλακτικές και ασυνήθιστες θεραπείες για τη βελτίωση της υγείας του.

7ο οίκο: Η συντροφική σχέση ή ο γάμος του ατόμου καθώς και οι σημαντικές συνεργασίες περνούν σε φάση αλλαγών και επαναπροσδιορισμού. Ασυνήθιστες συμπεριφορές από το σύντροφο ή απρόβλεπτες καταστάσεις απαιτούν νέες συνθήκες στη σχέση. Το άτομο έλκεται από ασυνήθιστα άτομα με εκκεντρικό χαρακτήρα.

8ο οίκο: Με τη διέλευση του Ουρανού από το 8ο οίκο το άτομο έρχεται αντιμέτωπο με περίεργες και απρόβλεπτες καταστάσεις που αφορούν τα οικονομικά που διαχειρίζεται από κοινού με άλλους. Παράλληλα πειραματίζεται πιο εύκολα στη σεξουαλική του ζωή και περνάει μεταμορφωτικές αλλαγές.

 9ο οίκο: Οι εμπειρίες που συμβαίνουν στο άτομο κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης συντελούν στην αλλαγή των απόψεων και της κοσμοθεωρίας του. Δεν αποκλείεται να διακόψει απότομα σπουδές που δεν το εκφράζουν ή να ξεκινήσει  σπουδές σε τελείως διαφορετικό αντικείμενο. Αναζητά να ταξιδέψει σε ασυνήθιστους προορισμούς και να γνωρίσει διαφορετικούς πολιτισμούς.

10ο οίκο: Με την διέλευση του Ουρανού από τον 10ο οίκο συμβαίνουν μεγάλες αλλαγές στην επαγγελματική ζωή του ατόμου. Μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με μια αλλαγή θέσης ή και πορείας στο αντικείμενο στο οποίο εργάζεται και μέσα από την οποία επιδιώκει μεγαλύτερη ελευθερία στην προσωπική του έκφραση.

11ο οίκο: Το άτομο μέσα από τη συμμετοχή του σε συλλογικές δράσεις και ομαδικές δραστηριότητες επιδιώκει μεγαλύτερη δυνατότητα προσωπικής έκφρασης. Φιλίες και κοινωνικές επαφές που το καταπιέζουν δεν έχουν χώρο στη ζωή του σε αυτή τη φάση. Επαφές με εκκεντρικά και ασυνήθιστα άτομα είναι πιθανές.

12ο οίκο: Οι πνευματικές και εσωτερικές αναζητήσεις του ατόμου είναι αυτήν την περίοδο ασυνήθιστες έως και εκκεντρικές. Προσπαθεί να βρει διέξοδο σε υποσυνείδητες ανασφάλειες και αγωνίες που το βασανίζουν, αλλά πολλές φορές η διαδικασία αυτή του φέρνει ένταση και αναταραχή.


Διελεύσεις Ποσειδώνα από ΟΙΚΟΥΣ

Λέξεις κλειδιά: Πνευματικότητα, διαίσθηση, σύγχυση

1ο οίκο: Το άτομο γίνεται πιο συμπονετικό, διαισθητικό και ευαίσθητο από ότι συνήθως. Έχει φαντασία και έμπνευση που μπορεί να το βοηθήσει στη δημιουργική, καλλιτεχνική του έκφραση. Όμως μπορεί να μην έχει ρεαλιστική εικόνα για τον εαυτό του και για τον κόσμο γύρω του με αποτέλεσμα οι άλλοι να μπορούν να το χειριστούν πιο εύκολα ή και να το εξαπατήσουν.  

2ο οίκο: Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης το άτομο έχει μια πιο ασαφή εικόνα για την οικονομική του κατάσταση και μπορεί να κάνει λάθος εκτιμήσεις. Δεν είναι κατάλληλη περίοδος για οικονομικά ρίσκα. Ωστόσο μπορεί να βγάλει χρήματα από καλλιτεχνικές, μεταφυσικές δραστηριότητες ή σε σχέση με το υγρό στοιχείο.

3ο οίκο: Η διέλευση του Ποσειδώνα από τον 3ο οίκο φέρνει κάποια εμπόδια στην επικοινωνία του ατόμου με τους άλλους ενώ μπορεί να επικρατεί ασυνεννοησία και μπερδέματα. Η σκέψη του είναι λιγότερο πρακτική από ότι συνήθως και το επηρεάζει στη διαχείριση πληροφοριών. Μπορεί πιο εύκολα ωστόσο να εκφραστεί μέσω της τέχνης.

4ο οίκο: Παρότι το άτομο την περίοδο αυτή μπορεί να συμπαρασταθεί και να φροντίσει άτομα της οικογένειάς του που το χρειάζονται, παράλληλα νιώθει σαν να ανήκει σε άλλο μήκος κύματος. Δεν έχει ξεκάθαρη αντίληψη για θέματα ακίνητης περιουσίας και χρειάζεται προσοχή σε επισκευές, ανακαινίσεις και αγοραπωλησίες.  

5ο οίκο: Η δημιουργική έκφραση και η καλλιτεχνική έκφραση είναι ιδιαιτέρα ανεπτυγμένη την περίοδο που ο Ποσειδώνας διέρχεται από τον 5ο οίκο του ατόμου. Γίνεται πιο ρομαντικό στις αισθηματικές του σχέσεις, αλλά μπορεί να εξιδανικεύει τους ανθρώπους που ερωτεύεται και να μην έχει αντικειμενική εικόνα.

6ο οίκο: Οι αντοχές του ατόμου είναι λιγότερες με τη διέλευση αυτή και νιώθει γρήγορα εξασθενημένο. Δεν μπορεί εύκολα να ανταποκριθεί στην πρακτική πλευρά της ζωής καθώς τόσο οι καθημερινές όσο οι εργασιακές υποχρεώσεις το δυσκολεύουν περισσότερο από ότι συνήθως. Προβλήματα με τα πόδια μπορεί να το ταλαιπωρήσουν.

7ο οίκο: Η εξιδανίκευση του συντρόφου μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε ένα φαύλο κύκλο ενθουσιασμού και ματαίωσης που δημιουργεί προβλήματα στο γάμο και τη σχέση. Με τη διέλευση αυτή μπορεί να προδώσει ή να προδοθεί ενώ δυσκολεύεται να βάλει όρια και να δεσμευτεί σε σχέσεις και συνεργασίες.

8ο οίκο: Οι λάθος χειρισμοί σε κοινά με άλλους περιουσιακά  στοιχεία μπορεί να δημιουργήσουν οικονομικά θέματα στο άτομο κατά την περίοδο που ο Ποσειδώνας διελαύνει τον 8ο οίκο. Αναζητά μια βαθύτερη ένωση με το σύντροφό του η οποία όμως μπορεί να το κάνει να χάσει τα όρια του εαυτού του.

9ο οίκο: Με τη διέλευση αυτή το άτομο ασχολείται με τις πνευματικές και μεταφυσικές του αναζητήσεις και διευρύνει τα όρια της αντίληψής του. Δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί σε πρακτικά ζητήματα που αφορούν τις σπουδές και την εκπαίδευσή του και προτιμά να ταξιδεύει νοητά ή και πραγματικά σε μέρη όπου νιώθει ότι το καλούν.

10ο οίκο: Το άτομο με τον Ποσειδώνα να διέρχεται από τον 10ο οίκο του νιώθει μπερδεμένο όσον αφορά τους επαγγελματικούς του στόχους και την καριέρα του γενικότερα. Μπορεί να αναζητήσει η εργασία του να έχει σχέση με την τέχνη, με μεταφυσικές δραστηριότητες, με φάρμακα και χημικά ή και το υγρό στοιχείο.

11ο οίκο: Με τη διέλευση αυτή δεν αποκλείεται το άτομο να έχει πολλές κοινωνικές επαφές αλλά να μην μπορεί να επιλέξει τους ανθρώπους που του φέρονται σωστά. Μπορεί να θυσιαστεί για άτομα και να το εξαπατήσουν. Από την άλλη βρίσκει διέξοδο έκφρασης σε καλλιτεχνικές ομάδες και φιλανθρωπικές δράσεις.

12ο οίκο: Η σύνδεση του ατόμου με τον ανώτερο εαυτό του είναι μεγαλύτερη από ποτέ, ενώ η πνευματικότητά του το οδηγεί σε μυστικιστικές διαδρομές που εξυψώνουν την ύπαρξή του. Κατανοεί τον κόσμο σε άλλο επίπεδο, νιώθει πιο συνδεδεμένο, έχει πίστη και απολαμβάνει να περνά χρόνο μόνο του.


Διελεύσεις Πλούτωνα από ΟΙΚΟΥΣ

Λέξεις κλειδιά: Μεταμόρφωση, έλεγχος, εξουσία

1ο οίκο: Μια μεταμορφωτική περίοδος τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά ξεκινά για το άτομο με τη διέλευση αυτή. Ο Πλούτωνας βοηθά το άτομο να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του. Παράλληλα όμως πιέζει προς την αλλαγή όλων εκείνων που δεν εξυπηρετούν το άτομο, από συμπεριφορές και πεποιθήσεις μέχρι καταστάσεις στη ζωή του.  

2ο οίκο: Οικονομικές αλλά και συναισθηματικές απώλειες μπορεί να εμφανιστούν στη ζωή του ατόμου στο ξεκίνημα της διέλευσης αυτής. Ωστόσο το άτομο θα βγει πιο δυνατό μέσα από τις αλλαγές αυτές και τις εμπειρίες που θα βιώσει ανακτώντας στην πορεία την κατάσταση και τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης της ζωής του.

3ο οίκο: Ο λόγος του ατόμου, γραπτός ή προφορικός έχει την περίοδο αυτή εξουσία πάνω στους άλλους και μπορεί να τους χειριστεί με τον τρόπο που επικοινωνεί. Οι σχέσεις με γείτονες, αδέλφια και λοιπούς συγγενείς μεταμορφώνονται, κάποιες φορές μέσα από δύσκολες καταστάσεις.

4ο οίκο: Με τη διέλευση αυτή το άτομο βιώνει αλλαγές στο οικογενειακό του περιβάλλον αλλά και στο χώρο του σπιτιού. Οι οικογενειακές σχέσεις μεταμορφώνονται και ό,τι δεν εξυπηρετεί πια το άτομο γκρεμίζεται για να δώσει μακροπρόθεσμα τη θέση του σε καινούργιες συνθήκες.

5ο οίκο: Με τη διέλευση αυτή το άτομο παθιάζεται με ό,τι το κάνει να νιώθει δημιουργικό. Είτε ασχολείται με καλλιτεχνικές δραστηριότητες, είτε με χόμπι και αθλήματα, η ενασχόληση μαζί τους είναι όχι μόνο ευχαρίστηση αλλά και εμμονή. Έντονες ερωτικές σχέσεις χαρακτηρίζουν την περίοδο αυτή.

6ο οίκο: Με τον Πλούτωνα να διέρχεται από τον 6ο του οίκο το άτομο ασχολείται με προσήλωση με τη βελτίωση της υγείας και της φυσικής του κατάστασης. Πρέπει ωστόσο να προσέχει τις εμμονές και να φροντίζει οι πρακτικές που ακολουθεί να λειτουργούν προς όφελός του. Παιχνίδια εξουσίας στο χώρο της εργασίας δυσκολεύουν την καθημερινότητά του.  

7ο οίκο: Οι συντροφικές σχέσεις, ο γάμος αλλά και οι στενές συνεργασίες του ατόμου περνούν μια σημαντική μεταμορφωτική περίοδο με τη διέλευση του Πλούτωνα από τον 7ο οίκο. Προσπάθειες του ατόμου να ελέγξει τους άλλους ή αντίστροφα δημιουργούν ρήγματα στις σχέσεις. Όσες δεν έχουν γερές βάσεις είναι πιθανόν να φτάσουν σε ένα τέλος.  

8ο οίκο: Το άτομο έρχεται αντιμέτωπο με τις βαθύτερες πλευρές του εαυτού του και η ανάγκη να αλλάξει ό,τι δεν τον εξυπηρετεί είναι επιτακτική. Παλιές ιδέες, αντιλήψεις και πεποιθήσεις γκρεμίζονται για να εξυγιανθούν. Το άτομο μπορεί να έχει εμμονές με τη σεξουαλική ζωή και τους ερωτικούς συντρόφους του αλλά και να ασχολείται έντονα με οικονομικά και κληρονομικά ζητήματα.  

9ο οίκο: Το άτομο υποστηρίζει έντονα τις απόψεις και τη φιλοσοφία του για τη ζωή σε σημείο που προσπαθεί να την επιβάλλει στους άλλους. Ωστόσο η ερευνητική του ικανότητα είναι την περίοδο της διέλευσης αυτής ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και μπορεί να το βοηθήσει στις σπουδές, στη διδασκαλία και στην εκπαίδευση γενικότερα. Παθιάζεται με ταξίδια που θέλει να κάνει και εμπειρίες που θέλει να ζήσει.  

10ο οίκο: Οι συνθήκες στην επαγγελματική του ζωή αλλάζουν και το άτομο δε βιώνει αρχικά την αλλαγή αυτή ευχάριστα. Στην πορεία όμως μπορεί να αποκτήσει θέση μεγαλύτερης ισχύος είτε επαγγελματικά είτε κοινωνικά. Γίνεται εμμονικό με τις φιλοδοξίες και τους στόχους του και προσπαθεί να ασκεί έλεγχο στο χώρο της δουλειάς του.

11ο οίκο: Οι φιλικές σχέσεις και οι κοινωνικές επαφές του ατόμου περνούν από μια μεταμορφωτική περίοδο, ενώ όσες δεν έχουν σταθερές βάσεις μπορεί τώρα να τελειώσουν. Το άτομο παθιάζεται με τη συμμετοχή του σε ομάδες συλλογικού ενδιαφέροντος, με εθελοντικές και ανθρωπιστικές δράσεις αλλά και με τα προσωπικά του όνειρα για τη ζωή.  

12ο οίκο: Μια περίοδος μεγάλης εσωτερικής μεταμόρφωσης σημειοδοτείται με τη διέλευση του Πλούτωνα από το 12ο οίκο. Η ψυχοθεραπεία, και όποιες άλλες πρακτικές ενισχύουν την αυτοπαρατήρηση, είναι απαραίτητες στη φάση αυτή γιατί το άτομο έρχεται αντιμέτωπο με απωθημένα συναισθήματα, φοβίες, ανασφάλειες και καταπιεσμένα θέματα.