ΗΛΙΟΣ

Ο Ήλιος σε έναν αστρολογικό χάρτη είναι ο συνειδητός νους, σχετίζεται με τη ζωτικότητα του ατόμου, την ενόρμηση για ζωή και δράση, τη δύναμη, την ενέργεια, τη θέληση και αποτελεί την αρσενική αρχή. Για το λόγο αυτό συμβολίζει τον πατέρα του ατόμου και κατ’ επέκταση το σύζυγο, για τις γυναίκες,  και άλλα σημαντικά αντρικά πρόσωπα.

 

Ήλιος στον Κριό: Δυναμισμός, εγωκεντρισμός, ανταγωνιστική φύση, βιασύνη, μαχητικότητα, θάρρος και τόλμη.

Ήλιος στον Ταύρο: Σταθερότητα, πρακτικό πνεύμα, υπομονή και επιμονή, αισθησιασμός, ανάγκη για συναισθηματική και υλική ασφάλεια.

Ο Ήλιος στους Διδύμους: Ευστροφία, επικοινωνιακή φύση, περιέργεια, νευρικότητα, δυναμικός προφορικός και γραπτός λόγος, ανάγκη για αλλαγές και μετακινήσεις.

Ήλιος στον Καρκίνο: Ευαισθησία, ενσυναίσθηση, τάση να φροντίζει και να περιποιείται τους άλλους, επιφυλακτικότητα, ευθιξία, μεταβλητή διάθεση, ανασφάλεια.

Ήλιος στο Λέοντα: Περηφάνια, γενναιοδωρία, ηγετικές ικανότητες, ανάγκη θαυμασμού, υπερβολή, τάση δραματοποίησης, πομπώδης έκφραση και συμπεριφορά.

Ήλιος στην Παρθένο: Σεμνότητα, πρακτικός και αναλυτικός νους, εργατικότητα, κριτική διάθεση, εμμονή στη λεπτομέρεια, υπερανάλυση, τελειομανία.

Ήλιος στο Ζυγό: Ευγένεια, γοητεία, ανάγκη για ομορφιά, ισορροπία και αρμονία, αίσθημα δικαίου, διπλωματία, ναρκισσισμός, αναποφασιστικότητα, φιλαρέσκεια. 

Ήλιος στο Σκορπιό: Πάθος, δύναμη, μαγνητισμός, μυστικότητα, εμμονές, ζήλια, εκδικητικότητα, δίψα για ισχύ και εξουσία, ελεγκτικές διαθέσεις, μεταμορφωτικές ικανότητες.

Ήλιος στον Τοξότη: Αισιοδοξία, τόλμη, περιπετειώδης διάθεση, ανάγκη για ελευθερία, νέες εμπειρίες, μόρφωση και ταξίδια, ανοιχτοί ορίζοντες, αναξιοπιστία, ανευθυνότητα, θρασύτητα.

Ήλιος στον Αιγόκερω: Οργάνωση, μεθοδικότητα, ικανότητα για σκληρή εργασία και κοινωνική καταξίωση, πρακτικός νους, πειθαρχία, συντηρητισμός, δυσκολία στις αλλαγές, απαισιοδοξία.

Ήλιος στον Υδροχόο: Πρωτοπορία, ανεξάρτητο πνεύμα, ανθρωπισμός, απρόβλεπτες αντιδράσεις, εφευρετικότητα, ιδιοφυία, επαναστατικές διαθέσεις, προκλητικότητα, εκκεντρικότητα.

Ήλιος στους Ιχθύες: Πλούσια φαντασία, πνευματικότητα, ευαισθησία, καλλιτεχνικές τάσεις, συμπόνια, προσαρμοστικότητα, αφηρημάδα, αφέλεια, σύγχυση, ευπιστία, παραπλάνηση, καταχρήσεις, αποφυγή της πραγματικότητας.  


ΣΕΛΗΝΗ

Η Σελήνη σε έναν αστρολογικό χάρτη σχετίζεται με τις βαθύτερες εσωτερικές ανάγκες του ατόμου, τις βασικές συνήθειες, τις διαθέσεις, την κληρονομικότητα, τα ένστικτα και το υποσυνείδητο. Δείχνει τον τρόπο με τον οποίο το άτομο ανταποκρίνεται συναισθηματικά στα διάφορα ερεθίσματα και αποτελεί την θηλυκή αρχή. Για το λόγο αυτό συμβολίζει τη μητέρα του ατόμου και κατ’ επέκταση τη σύζυγο, για τους άντρες και άλλα σημαντικά γυναικεία πρόσωπα.

 

Σελήνη στον Κριό: Η συναισθηματική ανταπόκριση είναι παρορμητική, αυθόρμητη, δυναμική έως και επιθετική. Οι αντιδράσεις είναι βιαστικές, απότομες, θερμές που εκτονώνονται γρήγορα.

Σελήνη στον Ταύρο: Η συναισθηματική ανταπόκριση είναι σταθερή, ήρεμη, προσγειωμένη. Οι αντιδράσεις είναι αργές, ήπιες και λογικές.

Σελήνη στους Διδύμους: Η συναισθηματική ανταπόκριση είναι γρήγορη, ανήσυχη, ζωηρή, που μεταβάλλεται γρήγορα. Οι αντιδράσεις είναι ασταθείς, νευρικές και επιφανειακές και περνούν μέσα από νοητικές διεργασίες.

Σελήνη στον Καρκίνο: Η συναισθηματική ανταπόκριση είναι επιφυλακτική και συνεσταλμένη, με μεγάλη ανάγκη για συναισθηματική ασφάλεια. Οι αντιδράσεις είναι προσεκτικές και με ευαισθησία.

Σελήνη στο Λέοντα: Η συναισθηματική ανταπόκριση είναι επιδεικτική και πομπώδης με έντονα όμως συναισθήματα, που εκφράζονται με περηφάνια και γενναιοδωρία. Οι αντιδράσεις είναι μεγαλειώδεις αλλά σταθερές.

Σελήνη στην Παρθένο: Η συναισθηματική ανταπόκριση είναι λογική, με κριτική διάθεση και πρακτικό χαρακτήρα. Οι αντιδράσεις είναι συντηρητικές, μετρημένες και εκδηλώνονται με σεμνότητα.

Σελήνη στο Ζυγό: Η συναισθηματική ανταπόκριση είναι θερμή, με ευγένεια και γοητεία, όμως πίσω από την χαριτωμένη και τρυφερή φύση κρύβεται μια πιο ψυχρή πλευρά. Οι αντιδράσεις είναι ήρεμες και εξευγενισμένες.

Σελήνη στο Σκορπιό: Η συναισθηματική ανταπόκριση είναι κρυφή, μυστηριώδης και με μεγάλο πάθος. Οι αντιδράσεις είναι εμμονικές και τείνουν προς τη ζήλια και την κτητικότητα, με αμφιλεγόμενα κίνητρα.

Σελήνη στον Τοξότη: Η συναισθηματική ανταπόκριση είναι πηγαία, με ελεύθερο και περιπετειώδη χαρακτήρα. Οι αντιδράσεις είναι αισιόδοξες, χαλαρές και ευδιάθετες.

Σελήνη στον Αιγόκερω: Η συναισθηματική ανταπόκριση είναι περιορισμένη, μετρημένη και τα συναισθήματα δυσκολεύονται να εκφραστούν ή εκφράζονται με εμπόδια. Οι αντιδράσεις προσεκτικές και επιφυλακτικές.

Σελήνη στον Υδροχόο: Η συναισθηματική ανταπόκριση είναι αποστασιοποιημένη, απρόβλεπτη, με απόμακρο χαρακτήρα και με μια μορφή εκκεντρικότητας. Οι αντιδράσεις είναι περίεργες, προκλητικές αλλά συχνά με αλτρουιστικές τάσεις και φιλική διάθεση.

Σελήνη στους Ιχθύες: Η συναισθηματική ανταπόκριση είναι καλοπροαίρετη και γίνεται με δεκτικότητα, συμπόνια και ευαισθησία. Οι αντιδράσεις είναι ευμετάβλητες, με μια έλλειψη σιγουριάς που πολλές φορές γίνονται ομιχλώδεις και μπερδεμένες.

 

ΕΡΜΗΣ

Ο Ερμής σε έναν αστρολογικό χάρτη σχετίζεται με την επικοινωνία, την έκφραση, τη σκέψη, το γραπτό και προφορικό λόγο, τη νοημοσύνη, την ευφυΐα, την ικανότητα μάθησης, τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, τα αδέρφια και τους συγγενείς. Δείχνει τον τρόπο με τον οποίο το άτομο σκέφτεται, εκφράζεται και επικοινωνεί με το εξωτερικό του περιβάλλον.

 

Ο Ερμής στον Κριό: Η επικοινωνία είναι δυναμική και αποφασιστική. Ο λόγος απότομος, έντονος, βιαστικός, αλλά ειλικρινής και αυθόρμητος.

Ο Ερμής στον Ταύρο: Η επικοινωνία είναι σταθερή και προσγειωμένη. Ο λόγος είναι αργός, ήπιος και κάποιες φορές επίμονος και αδιάλλακτος.

Ο Ερμής στους Διδύμους: Η επικοινωνία είναι ακατάπαυστη και πνευματώδης. Ο λόγος είναι γρήγορος, αβίαστος και κάποιες φορές ακατάληπτος.

Ο Ερμής στον Καρκίνο: Η επικοινωνία είναι επιφυλακτική και μετρημένη. Ο λόγος είναι προσεκτικός αλλά μπορεί να γίνει πολύ καυστικός αν βρεθεί σε άμυνα.

Ο Ερμής στο Λέοντα: Η επικοινωνία είναι έντονη και θέλει να κάνει θόρυβο και εντύπωση. Ο λόγος είναι πομπώδης, με τάσεις δραματοποίησης και υπερβολής.

Ο Ερμής στην Παρθένο: Η επικοινωνία είναι λογική και συγκρατημένη. Ο λόγος είναι σεμνός, οργανωμένος με αναλυτικές τάσεις και κριτική διάθεση.

 Ο Ερμής στο Ζυγό: Η επικοινωνία είναι ευγενική και ισορροπημένη. Ο λόγος είναι αρμονικός και με διάθεση να γοητεύσει.

Ο Ερμής στο Σκορπιό: Η επικοινωνία είναι μυστικοπαθής, με πονηριά, σκοπιμότητα και με έντονες σκέψεις να ελλοχεύουν. Ο λόγος είναι σκληρός έως και μνησίκακος.

Ο Ερμής στον Τοξότη: Η επικοινωνία είναι αυθόρμητη και χωρίς φραγμούς. Ο λόγος είναι ειλικρινής, αλλά πολλές φορές χωρίς τακτ και μέτρο.

Ο Ερμής στον Αιγόκερω: Η επικοινωνία είναι σοβαρή και ορθολογική. Ο λόγος ψύχραιμος, επιφυλακτικός και μεθοδικός,

Ο Ερμής στον Υδροχόο: Η επικοινωνία είναι έξυπνη και εφευρετική. Ο λόγος είναι απρόβλεπτος και μπορεί να γίνει προκλητικός και αδιάλλακτος.

Ο Ερμής στους Ιχθύες: Η επικοινωνία είναι ασαφής και κάπως μπερδεμένη. Ο λόγος είναι αποδιοργανωμένος, όμως έχει φαντασία και έμπνευση.

 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Η Αφροδίτη σε έναν αστρολογικό χάρτη σχετίζεται με την αγάπη, την ομορφιά, τον αισθησιασμό, την απόλαυση, τον έρωτα, το ρομαντισμό, τη χάρη, την ευγένεια, αλλά και με χρήματα και δώρα. Δείχνει τον τρόπο με τον οποίο το άτομο αγαπά, απολαμβάνει, γοητεύει και γοητεύεται, το πως συμπεριφέρεται στις αισθηματικές του σχέσεις, τα γούστα του, ενώ μέσω του πλανήτη αυτού παίρνουμε ενδείξεις για τον τύπο γυναίκας που έλκει έναν άντρα.

 

Η Αφροδίτη στον Κριό: Αγαπά φλογερά, δυναμικά, αλλά απερίσκεπτα και βαριέται εύκολα. Εκτιμά τη γρήγορη δράση γενικά, τη διαρκή διέγερση και τα έντονα ερεθίσματα.

Η Αφροδίτη στον Ταύρο: Αγαπά σταθερά και με αφοσίωση, αλλά μπορεί να βαλτώσει αν βολευτεί σε μια σχέση. Εκτιμά τη ρουτίνα και ό,τι του δίνει σταθερότητα και ασφάλεια.

Η Αφροδίτη στους Διδύμους: Αγαπά παιχνιδιάρικα και αρέσκεται στην ποικιλία. Εκτιμά ό,τι διεγείρει το νου και την πνευματική επικοινωνία.

Η Αφροδίτη στον Καρκίνο: Αγαπά με συναισθηματισμό και αφοσίωση, θέλωντας να φροντίζει τους άλλους. Εκτιμά ό,τι σχετίζεται με την οικογενειακή ζωή και ό,τι παρέχει ασφάλεια.

Η Αφροδίτη στο Λέοντα: Αγαπά ολόψυχα και γενναιόδωρα, αλλά κάποιες φορές με κτητικότητα και τάσεις επιβολής. Εκτιμά οτιδήποτε κάνει εντύπωση και προκαλεί το θαυμασμό και το σεβασμό των άλλων.

Η Αφροδίτη στην Παρθένο: Αγαπά με μια απόμακρη διάθεση και ψυχρότητα, ασκώντας κριτική για την βελτίωση των άλλων. Εκτιμά την οργάνωση, την πρακτικότητα και τις μετρημένες εκφράσεις.

Η Αφροδίτη στο Ζυγό: Αγαπά με χάρη, γοητεία και ευγενή συναισθήματα. Εκτιμά οτιδήποτε προσφέρει αρμονία, ισορροπία και ομορφιά.

Η Αφροδίτη στο Σκορπιό: Αγαπά έντονα και παθιασμένα με μεγάλη κτητικότητα και αφοσίωση. Εκτιμά ό,τι διεγείρει το πάθος και την τάση να ερευνά σε βάθος. 

Η Αφροδίτη στον Τοξότη: Αγαπά με ελεύθερη και περιπετειώδη διάθεση. Εκτιμά ό,τι προσφέρει νέες εμπειρίες, χωρίς περιορισμούς και καταπίεση.

Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω: Αγαπά συγκρατημένα και με σοβαρότητα. Εκτιμά την αφοσίωση, την ηθική και ό,τι προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα.

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο: Αγαπά με μια αποστασιποιημένη και φιλική διάθεση, αλλά μπορεί να παραμείνει αφοσιωμένη αν της παρέχεται η απαραίτητη αυτονομία που επιζητά. Εκτιμά το διαφορετικό, το περίεργο και οτιδήποτε ξεφεύγει από την πεπατημένη.

Η Αφροδίτη στους Ιχθύες: Αγαπά με ρομαντισμό και ευαισθησία, αλλά παράλληλα έχει μια μυστηριακή διάθεση και αφηρημένο χαρακτήρα. Εκτιμά την τρυφερότητα και ό,τι διεγείρει τη συμπόνια αλλά και τις καλλιτεχνικές της τάσεις.

 

ΑΡΗΣ

Ο Άρης σε έναν αστρολογικό χάρτη σχετίζεται με τη δράση, τις διεκδικήσεις, τη σεξουαλική ορμή, την ικανότητα για μάχη, τον ανταγωνισμό, το θυμό, το θάρρος, την επιθετικότητα, τον αθλητισμό και το δυναμισμό. Δείχνει τον τρόπο με τον οποίο το άτομο διεκδικεί αυτά που θέλει, το πως μάχεται στις μικρές και μεγάλες μάχες της ζωής του και αν είναι επιθετικός, θαρραλέος και δυναμικός, ενώ μέσω του πλανήτη αυτού παίρνουμε ενδείξεις για τον τύπο άντρα που έλκει μια γυναίκα.

 

Ο Άρης στον Κριό: Η σωματική και σεξουαλική ενέργεια εκφράζεται έντονα και επιθετικά με ανταγωνιστικές διαθέσεις και τάση επικράτησης. Απαραίτητη η σωματική εκτόνωση της ενέργειας, αλλιώς δημιουργείται συσσώρευση θυμού ή βίαιων τάσεων.

Ο Άρης στον Ταύρο: Η σωματική και σεξουαλική ενέργεια εκφράζεται αργά, σταθερά αλλά με δύναμη. Έχει μεγάλη αντοχή, επιμονή στη διεκδίκηση και χρειάζεται επαφή με τη γη και τη φύση.

Ο Άρης στους Διδύμους: Η σωματική και σεξουαλική ενέργεια εκφράζεται με ζωντάνια και ποικιλόμορφα ψάχνοντας πολλούς και διαφορετικούς τρόπους δράσης. Έχει παιχνιδιάρικη διάθεση και ζητά εμπειρία και εναλλαγές.

Ο Άρης στον Καρκίνο: Η σωματική και σεξουαλική ενέργεια εκφράζεται με μεγάλο συναισθηματισμό, αλλά επιφυλακτικά και με φόβο απόρριψης και αποτυχίας. Έχει εξαιρετικές ικανότητες όταν πρέπει να αμυνθεί, σε αντίθεση με την αδυναμία του να κάνει κατά μέτωπο επίθεση, όταν απειλείται.

Ο Άρης στο Λέοντα: Η σωματική και σεξουαλική ενέργεια εκφράζεται με δυναμικό και μεγαλειώδη τρόπο. Είναι σταθερός και καταφέρνει να επιτυγχάνει τους στόχους του, όμως έχει εγωκεντρικές διαθέσεις και υπερβολικές αντιδράσεις με σπατάλη ενέργειας.

Ο Άρης στην Παρθένο: Η σωματική και σεξουαλική ενέργεια εκφράζεται με πρακτικότητα και λογική, χωρίς υπερβολές και σπατάλη. Ενδιαφέρεται να τελειοποιεί ό,τι αρχίζει, εστιάζει στη λεπτομέρεια και έχει έναν γειωμένο και πρακτικό χαρακτήρα.

Ο Άρης στο Ζυγό: Η σωματική και σεξουαλική ενέργεια εκφράζεται με μια συμβιβαστική, νωχελική διάθεση και παρουσιάζει μεταπτώσεις, ισορροπώντας μεταξύ ενωτικής τάσης και επίθεσης, αλλά και μεταξύ νωθρότητας και δράσης. Κάνει παραχωρήσεις για να επιφέρει ισορροπία και δικαιοσύνη, όμως πολλές φορές ασφυκτιά από αυτές και δυσφορεί.

Ο Άρης στο Σκορπιό: Η σωματική και σεξουαλική ενέργεια εκφράζεται με ισχύ, πάθος και έντονο δυναμισμό. Ξέρει να επιβάλλεται και να πετυχαίνει αυτό που θέλει, ενώ οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί είναι πολλές φορές υπόγειες και μυστικές.

Ο Άρης στον Τοξότη: Η σωματική και σεξουαλική ενέργεια εκφράζεται με υπερβολικό ενθουσιασμό και αισιοδοξία, με ελαφρότητα και με μεγάλη διάθεση για ρίσκο, περιπέτεια και νέες εμπειρίες. Συχνά όμως στις διεκδικήσεις του αλλάζει  συνεχώς στόχους, χάνοντας το μέτρο.

Ο Άρης στον Αιγόκερω: Η σωματική και σεξουαλική ενέργεια εκφράζεται μεθοδικά, συνετά, με λογική και με γνώμονα την ηθική. Έχει φιλοδοξία αλλά και μεγάλη αποτελεσματικότητα στο να επιτυγχάνει τους στόχους που βάζει, λειτουργώντας με πειθαρχία και έχοντας τον έλεγχο των καταστάσεων.

 Ο Άρης στον Υδροχόο: Η σωματική και σεξουαλική ενέργεια εκφράζεται με ανεξάρτητη διάθεση και μέσω νοητικών διεργασιών. Δύσκολα υπακούει σε συμβατικές τάσεις κι εφευρίσκει πρωτότυπους τρόπους δράσης και διεκδίκησης.

Ο Άρης στους Ιχθύες: Η σωματική και σεξουαλική ενέργεια εκφράζονται με έναν αποσυντονισμένο και αφηρημένο τρόπο. Η θέληση είναι αποδυναμωμένη, οι στόχοι δεν είναι ξεκάθαροι, για αυτό χρειάζεται καθοδήγηση και συντονισμό για να πετύχει στις διεκδικήσεις.   

 

ΔΙΑΣ

Ο Δίας σε έναν αστρολογικό χάρτη σχετίζεται με την επέκταση, την καλή τύχη, τις ηθικές αξίες, το νομικό δίκαιο, τη θρησκεία, τη φιλοσοφία, την ανώτερη μόρφωση, τα μακρινά ταξίδια και τους πνευματικούς ορίζοντες. Επειδή δεν ανήκει στους προσωπικούς πλανήτες, η ζωδιακή του θέση δεν είναι τόσο σημαντική, όσο η οικοθεσία του και οι όψεις που σχηματίζει με άλλους πλανήτες σε έναν χάρτη (βλ. Οίκοι και Όψεις), μιας και παραμένει στο ίδιο ζώδιο για περίπου 1 χρόνο, που σημαίνει ότι όσα άτομα γεννήθηκαν σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν το Δία στο ίδιο ζώδιο.

 

 

ΚΡΟΝΟΣ

Ο Κρόνος σε έναν αστρολογικό χάρτη σχετίζεται με τους περιορισμούς, τις υποχρεώσεις, τις ευθύνες, το καθήκον, το χρόνο, την ωριμότητα, τους φόβους, την πειθαρχία, τα εμπόδια, τη σοβαρότητα, την οργάνωση, την ικανότητα για σκληρή εργασία και ανταμοιβή, τη φιλοδοξία αλλά και την απαισιοδοξία, την μέθοδο και την πρακτικότητα. Επειδή δεν ανήκει στους προσωπικούς πλανήτες, η ζωδιακή του θέση δεν είναι τόσο σημαντική, όσο η οικοθεσία του και οι όψεις που σχηματίζει με άλλους πλανήτες σε έναν χάρτη (βλ. Οίκοι και Όψεις), μιας και παραμένει στο ίδιο ζώδιο για περίπου 2,5 χρόνια, που σημαίνει ότι όσα άτομα γεννήθηκαν σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν τον Κρόνο στο ίδιο ζώδιο.

 

 

ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο Ουρανός σε έναν αστρολογικό χάρτη σχετίζεται με τις αλλαγές, το ξαφνικό και απρόβλεπτο, την ελευθερία, την αυτονομία και ανεξαρτησία, τις επαναστάσεις, τον ηλεκτρισμό, την αστρολογία, την ιδιοφυία, την εφευρετικότητα, την αμφισβήτηση, την προκλητικότητα, τις επιστήμες, την τεχνολογία, τη διαφορετικότητα, το συλλογικό πνεύμα και τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Επειδή δεν ανήκει στους προσωπικούς πλανήτες, η ζωδιακή του θέση δεν είναι τόσο σημαντική, όσο η οικοθεσία του και οι όψεις που σχηματίζει με άλλους πλανήτες σε έναν χάρτη (βλ. Οίκοι και Όψεις), μιας και παραμένει στο ίδιο ζώδιο για περίπου 7 χρόνια, που σημαίνει ότι όσα άτομα γεννήθηκαν σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν τον Ουρανό στο ίδιο ζώδιο.

 

 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Ο Ποσειδώνας  σε έναν αστρολογικό χάρτη σχετίζεται με την πνευματικότητα, την φαντασία, την ουτοπία, την αυταπάτη και τις εξαπατήσεις, την ευαισθησία της ψυχής, την εσωτερικότητα, την καλλιτεχνική έκφραση, τα όνειρα, τις παραισθήσεις, τη σύγχυση, τις θυσίες, τις καταχρήσεις (ναρκωτικά, αλκοόλ, φάρμακα) αλλά και με οτιδήποτε παρασύρει το άτομο εκτός πραγματικότητας, το μυστήριο, τα μυστικά, την κατάθλιψη και τον ονειρικό κόσμο. Επειδή δεν ανήκει στους προσωπικούς πλανήτες, η ζωδιακή του θέση δεν είναι τόσο σημαντική, όσο η οικοθεσία του και οι όψεις που σχηματίζει με άλλους πλανήτες σε έναν χάρτη (βλ. Οίκοι και Όψεις), μιας και παραμένει στο ίδιο ζώδιο για περίπου 14 χρόνια, που σημαίνει ότι όσα άτομα γεννήθηκαν σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν τον Ποσειδώνα στο ίδιο ζώδιο.

 

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Ο Πλούτωνας σε έναν αστρολογικό χάρτη σχετίζεται με τη μεταμορφωτική ικανότητα, το θάνατο και την αναγέννηση, την αναπαραγωγή, το DNA, την ισχύ, την εξουσία, τις σκοτεινές πτυχές της ψυχής μας, τις εμμονές, τις ιδεοληψίες, τις φοβίες, τις ασυνείδητες και εσωτερικές επιταγές. Επειδή δεν ανήκει στους προσωπικούς πλανήτες, η ζωδιακή του θέση δεν είναι τόσο σημαντική, όσο η οικοθεσία του και οι όψεις που σχηματίζει με άλλους πλανήτες σε έναν χάρτη (βλ. Οίκοι και Όψεις), μιας και παραμένει στο ίδιο ζώδιο από 12 έως 30 χρόνια, που σημαίνει ότι όσα άτομα γεννήθηκαν σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν τον Πλούτωνα στο ίδιο ζώδιο.