1ος οίκος: Προσωπικότητα

Ο πρώτος οίκος σχετίζεται με την προσωπικότητα του ατόμου, τη φυσική του  παρουσία και τα βασικά χαρακτηριστικά της εξωτερικής του εμφάνισης και συμπεριφοράς, αλλά αποτελεί και δείκτη για την υγεία του. Ο πρώτος οίκος είναι ο Ωροσκόπος και αντιστοιχεί στην εικόνα με την οποία το άτομο παρουσιάζει τον εαυτό του στους άλλους.


Ο Ήλιος στον 1ο οίκο: Δίνει στο άτομο δυναμικό, επιβλητικό παρουσιαστικό κι έναν περήφανο, γενναιόδωρο αλλά κι εγωκεντρικό χαρακτήρα. Το άτομο δείχνει να έχει αυτοπεποίθηση, σιγουριά και ισχυρή αίσθηση της ταυτότητάς του. Η σχέση με τον πατέρα είναι σημαντική. Η πρώτη εντύπωση που δίνει το άτομο στους άλλους έχει πολλά από τα ζωδιακά χαρακτηριστικά του Λέοντα.

Η Σελήνη στον 1ο οίκο: Δίνει στο άτομο ένα ευαίσθητο, συμπονετικό αλλά και ευμετάβλητο χαρακτήρα που χρειάζεται να νιώσει οικειότητα για να μπορέσει να αισθανθεί ασφαλές και να ξεδιπλώσει τον εαυτό του. Η θέση αυτή της σελήνης προσδίδει στο άτομο μια μητρικότητα, ανεξαρτήτως φύλου και το προικίζει με την ικανότητα να φροντίζει του άλλους. Η διαίσθηση είναι επίσης ισχυρή, όπως και η σχέση με τη μητέρα ή άλλα σημαντικά γυναικεία πρόσωπα. Η πρώτη εντύπωση που δίνει το άτομο στους άλλους έχει πολλά από τα ζωδιακά χαρακτηριστικά του Καρκίνου.

Ο Ερμής στον 1ο οίκο:  Δίνει στο άτομο έναν επικοινωνιακό, ευφυή και οξυδερκή χαρακτήρα, με κλίση στο γραπτό και προφορικό λόγο, που προσαρμόζεται εύκολα αλλά συγχρόνως είναι σε μια συνεχή εγρήγορση που μπορεί να γίνει νευρικότητα, ενώ η περιέργεια και η πολυλογία του μπορεί να ενοχλήσει τον περίγυρο. Η πρώτη εντύπωση που δίνει το άτομο στους άλλους έχει πολλά από τα ζωδιακά χαρακτηριστικά των Διδύμων και της Παρθένου.

Η Αφροδίτη στον 1ο οίκο: Δίνει στο άτομο όμορφο και καλαίσθητο παρουσιαστικό κι έναν γοητευτικό, αισθησιακό αλλά και ναρκισσιστικό χαρακτήρα με ροπή στις απολαύσεις και την καλοπέραση. Το άτομο έχει ανάγκη να είναι αρεστό για αυτό και προσεγγίζει τους άλλους με ευγένεια και καλοσύνη, που κάποιες φορές μπορεί να είναι επιφανειακή και χειριστική. Η πρώτη εντύπωση που δίνει το άτομο στους άλλους έχει πολλά από τα ζωδιακά χαρακτηριστικά του Ταύρου και του Ζυγού.

Ο Άρης στον 1ο οίκο: Δίνει στο άτομο ένα δραστήριο, γεμάτο ενέργεια παρουσιαστικό κι ένα μαχητικό έως και επιθετικό χαρακτήρα. Το άτομο έχει ανάγκη από σωματική εκτόνωση, αλλιώς δημιουργείται συσσώρευση ενέργειας που μπορεί να γίνει ένταση και θυμός. Χαρακτηρίζεται από ανυπομονησία, τόλμη και την τάση θα θέλει να βγαίνει πρώτο σε ότι κάνει. Η πρώτη εντύπωση που δίνει το άτομο στους άλλους έχει πολλά από τα ζωδιακά χαρακτηριστικά του Κριού.

Ο Δίας στον 1ο οίκο: Δίνει στο άτομο ένα τυχερό, καλοσυνάτο, ανοιχτό και αισιόδοξο χαρακτήρα, με ανοιχτούς ορίζοντες κι ανεπτυγμένες πνευματικές, φιλοσοφικές και θρησκευτικές αναζητήσεις. Έχει την τάση να δίνει μια υπερβολή στο παρουσιαστικό, για αυτό και άτομα με τη πλανητική αυτή θέση μπορεί να έχουν πολλά κιλά ή ακόμη και μεγάλο ύψος. Η πρώτη εντύπωση που δίνει το άτομο στους άλλους έχει πολλά από τα ζωδιακά χαρακτηριστικά του Τοξότη.

Ο Κρόνος στον 1ο οίκο: Δίνει στο άτομο ένα σοβαρό, συγκρατημένο παρουσιαστικό κι έναν ώριμο, υπεύθυνο αλλά αρκετά εσωστρεφή, επιφυλακτικό και απροσέγγιστο χαρακτήρα. Το άτομο έχει φιλοδοξίες και θέλει να φτάσει ψηλά, όμως πολλές φορές σκοντάφτει στα εμπόδια και στους περιορισμούς που βάζει το ίδιο στον εαυτό από έλλειψη αυτοπεποίθησης και πίστης στις δυνατότητές του. Η πρώτη εντύπωση που δίνει το άτομο στους άλλους έχει πολλά από τα ζωδιακά χαρακτηριστικά του Αιγόκερω.

Ο Ουρανός στον 1ο οίκο: Δίνει ένα ιδιαίτερο, μαγνητικό και πολλές φορές εκκεντρικό παρουσιαστικό κι έναν ανεξάρτητο, απρόβλεπτο, αντισυμβατικό έως και αντιδραστικό χαρακτήρα. Το άτομο έχει ιδιαίτερες απόψεις, εκφράζοντας τις οποίες αρέσκεται στο να προκαλεί, όμως παράλληλα έχει αλτρουιστικές τάσεις, ενδιαφέρον για συλλογικές προσπάθειες και ανεπτυγμένο ανθρωπιστικό ένστικτο. Η πρώτη εντύπωση που δίνει το άτομο στους άλλους έχει πολλά από τα ζωδιακά χαρακτηριστικά του Υδροχόου.

Ο Ποσειδώνας στον 1ο οίκο: Δίνει ένα μυστηριώδες παρουσιαστικό και έναν δεκτικό και συμπονετικό μεν, απροσδιόριστο και μπερδεμένο δε, χαρακτήρα. Το άτομο έχει την τάση να γίνεται θυσία για τους άλλους, να έχει αυταπάτες αλλά μπορεί ακόμη και το ίδιο να εξαπατά και να δημιουργεί ένα ανασφαλές πεδίο στον περίγυρό του. Έχει ροπή προς τις καταχρήσεις και προς ό,τι το βοηθάει να ξεφεύγει από την πραγματικότητα. Η πρώτη εντύπωση που δίνει το άτομο στους άλλους έχει πολλά από τα ζωδιακά χαρακτηριστικά των Ιχθύων.

Ο Πλούτωνας στον 1ο οίκο: Δίνει ένα έντονο, ισχυρό παρουσιαστικό που δεν περνάει απαρατήρητο κι έναν δυναμικό έως και εξουσιαστικό χαρακτήρα. Το άτομο είναι αρκετά μυστικοπαθές, διεισδύει σε βάθος και προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο των καταστάσεων και των ανθρώπων γύρω του. Με αυτή τη θέση το άτομο είναι αποφασιστικό και πετυχαίνει αυτό που θέλει, μπορεί όμως να γίνει πολύ σκληρό και να πατήσει επί πτωμάτων. Η πρώτη εντύπωση που δίνει το άτομο στους άλλους έχει πολλά από τα ζωδιακά χαρακτηριστικά του Σκορπιού. 2ος οίκος: Αποκτήματα, αξίες

Ο δεύτερος οίκος σχετίζεται με τα αποκτήματα του ατόμου, υλικά και συναισθηματικά, καθώς και τις αξίες που αναπτύσσει στην πορεία της ζωής του, αλλά και πως το ίδιο το άτομο αντιμετωπίζει τα θέματα αυτά.


Ο Ήλιος στο 2ο οίκο: Η απόκτηση χρημάτων και υλικών αγαθών είναι προτεραιότητα του ατόμου και στρέφει την ενέργειά του σε οτιδήποτε θα το βοηθήσει να έχει οικονομική άνοδο και ευημερία. Θέλει να νιώθει περήφανο για την οικονομική του κατάσταση και να έχει αρκετή άνεση ώστε να μπορεί να φέρεται γενναιόδωρα στους άλλους.

Η Σελήνη στο 2ο οίκο: Η οικονομική κατάσταση του ατόμου έχει άμεσες επιπτώσεις στην ψυχική του κατάσταση, ενώ τα οικονομικά του γενικότερα θα παρουσιάσουν διακυμάνσεις στη ζωή του. Εμπλέκεται αρκετά συναισθηματικά στην απόκτηση χρημάτων και αγαθών και αυτό του δίνει μια αστάθεια.

Ο Ερμής στο 2ο οίκο: Η σκέψη του ατόμου περιστρέφεται γύρω από το πως θα αποκτήσει χρήματα και για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί τις επικοινωνιακές του δεξιότητες αλλά και τον εμπορικό του νου, που με αυτή την όψη παράγει πολλές ιδέες. Η θέση αυτή δίνει ικανότητα στο εμπόριο και στην απόκτηση χρημάτων μέσω του προφορικού και γραπτού λόγου.

Η Αφροδίτη στο 2ο οίκο: Τα ακριβά γούστα και η πολυτέλεια είναι πιθανά με την θέση αυτή. Το άτομο θέλει να έχει οικονομική ασφάλεια ώστε να απολαμβάνει μια καλή ζωή και να μπορεί να ξοδεύει χρήματα ικανοποιώντας τις υλικές του ανάγκες. Όμως μπορεί, παρά τις επιθυμίες του αυτές, να είναι τεμπέλικο και σπάταλο.

Ο Άρης στο 2ο οίκο: Η ενέργεια του ατόμου είναι στραμμένη στην απόκτηση χρημάτων και υλικών αγαθών, παίρνοντας ρίσκα, κάνοντας τολμηρές κινήσεις και επιδιώκοντας την οικονομική του ανεξαρτησία από μικρή ηλικία. Όμως μπορεί να κάνει παρορμητικές και βιαστικές κινήσεις.

Ο Δίας στο 2ο οίκο: Το άτομο έχει εύνοια στην απόκτηση χρημάτων, αποκτημάτων και περιουσίας και η τύχη είναι με το μέρος του. Επιζητά ένα πολυτελή, έως και υπερβολικό, τρόπο ζωής που μπορεί να οδηγήσει στην απληστία. Χρειάζεται όμως προσοχή στη θέση αυτή γιατί μπορεί, εάν δεν υποστηρίζεται θετικά από άλλα σημεία του χάρτη, να δείξει ανεύθυνες σπατάλες και απροσεξίες από υπεραισιοδοξία και λάθος κινήσεις.

Ο Κρόνος στο 2ο οίκο: Το άτομο αποκτά χρήματα μόνο μετά από σκληρή εργασία και προσπάθεια και όχι με ευκολία. Έχει οικονομική ανασφάλεια, εμπόδια στη συγκέντρωση χρημάτων και δημιουργία περιουσίας και ενώ βαθιά μέσα του έχει ανάγκη οικονομικής ασφάλειας και ανάπτυξης, γενικά είναι συντηρητικό και μπορεί να έχει ένα λιτό έως και φτωχικό τρόπο ζωής.

Ο Ουρανός στο 2ο οίκο: Δίνει ξαφνικές αλλαγές στην οικονομική κατάσταση του ατόμου και ανατροπές, άλλοτε προς θετική και άλλοτε προς αρνητική κατεύθυνση. Μπορεί το άτομο να αποκτήσει χρήματα με πρωτότυπο και περίεργο τρόπο, είτε μέσω της ενασχόλησής του με την τεχνολογία, την επιστήμη, τις εφευρέσεις και γενικότερα ο τρόπος που αντιμετωπίζει την απόκτηση χρημάτων ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Ο Ποσειδώνας στο 2ο οίκο: Δίνει μπερδέματα και εξαπατήσεις στην οικονομική διαχείριση του ατόμου, το οποίο μπορεί σε σχέση με τα οικονομικά του να είναι αφελές, ανεύθυνο και να μην έχει ρεαλιστική εικόνα της πραγματικότητας. Παρόλα αυτά το άτομο μπορεί να βγάλει χρήματα από την ενασχόληση με τις τέχνες, με τη θάλασσα ή ακόμη και με αδιευκρίνιστο και μη ξεκάθαρο τρόπο.

Ο Πλούτωνας στο 2ο οίκο: Δίνει μεγάλη επιθυμία απόκτησης αγαθών, χρημάτων και περιουσίας γιατί μέσω αυτών το άτομο επιδιώκει να αυξήσει την εξουσία, την ισχύ του και κατ’ επέκταση, την επιβολή του στους άλλους. Έχει επιμονή και ικανότητα στην οικονομική διαχείριση και πολλές φορές πατάει επί πτωμάτων για να αποκτήσει αυτά που θέλει. Μπορεί να αποκτήσει χρήματα και μέσω παράνομων ή υπόγειων και μυστικών δραστηριοτήτων.3ος οίκος: Επικοινωνία, αδέρφια, συγγενείς, εκπαίδευση

Ο τρίτος οίκος σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο το άτομο επικοινωνεί με τους άλλους, με τον τρόπο που σκέφτεται και εκφράζεται, τις νοητικές δηλαδή και επικοινωνιακές δεξιότητές του. Ακόμη, σχετίζεται με την κατώτερη εκπαίδευση, τις κοντινές μετακινήσεις, τα αδέρφια και τους συγγενείς


Ο Ήλιος στον  3ο οίκο: Κάνει το άτομο εύστροφο, δραστήριο και επικοινωνιακό, που αγαπά και επιδιώκει τη μάθηση, τη συγκέντρωση πληροφοριών, τις συνεχείς μετακινήσεις, και δίνει σημασία στη σχέση με τα αδέλφια και τους κοντινούς του συγγενείς.

Η Σελήνη στον 3ο οίκο: Η συναισθηματική κατάσταση του ατόμου επηρεάζει το πώς εκφράζεται και επικοινωνεί με τον κόσμο γύρω του και χρειάζεται διαρκή νοητική διέγερση. Κάποια άτομα με αυτή τη θέση τείνουν να εκλογικεύουν τα συναισθήματά τους, ενώ σε κάποια άλλα το συναίσθημά τους μπορεί να εμποδίζει την καθαρή σκέψη. Το άτομο έχει περιέργεια για τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω του και προσαρμόζεται εύκολα στις καταστάσεις.

Ο Ερμής στον 3ο οίκο: Το άτομο έχει εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες, έναν εύστροφο και περίεργο νου, με κλίση στο γραπτό και προφορικό λόγο. Μαθαίνει εύκολα, είναι ένας πολύ καλός ομιλητής που αγαπά το διάβασμα και τη γνώση. Συνηθίζει τις πολλές και σύντομες μετακινήσεις και θέλει μονίμως να συγκεντρώνει καινούριες πληροφορίες και γνώση. 

Η Αφροδίτη στον 3ο οίκο: Το άτομο εκδηλώνει ένα γοητευτικό και καλοσυνάτο τρόπο επικοινωνίας με τους άλλους, είναι ευγενικό, γνωρίζει πώς να κάνει κοπλιμέντα και να κολακεύει τους άλλους κι έτσι μπορεί να γίνει χειριστικό και να πετύχει αυτό που θέλει. Ρομαντικές γνωριμίες μπορεί να προκύψουν μέσω κοντινών ταξιδιών, σε χώρους εκπαίδευσης, σεμιναρίων κ.α.

Ο Άρης στον 3ο οίκο: Το άτομο είναι αρκετά απότομο στην επικοινωνία του με τους άλλους, έως και επιθετικό, με μια ανταγωνιστική, εγωκεντρική διάθεση που δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους συνομιλητές του. Είναι όμως άμεσο και αυθόρμητο, αλλά μπορεί να γίνει και αθυρόστομο. Έχει έξυπνη και γρήγορη σκέψη, αλλά είναι γρήγορο και βιαστικό στις μετακινήσεις και στην οδήγηση και για το λόγο αυτό θα πρέπει να δείχνει μεγάλη προσοχή.

Ο Δίας στον 3ο οίκο: Το άτομο έχει έναν ευχάριστο και αισιόδοξο τρόπο σκέψης και επικοινωνίας, ανώτερες ιδέες και δίψα για απόκτηση γνώσεων και πληροφορίας. Έχει διδακτικές ικανότητες, αλλά και μεγάλη αγάπη για μάθηση σε θέματα θρησκείας, φιλοσοφίας αλλά και ξένων γλωσσών  και θέλει να ανταλλάσει  αυτά που γνωρίζει με τους άλλους. Έχει τάση για πληθώρα συντόμων ταξιδιών και πολλών μετακινήσεων. 

Ο Κρόνος στον 3ο οίκο: Το άτομο έχει ένα μετρημένο τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας και έχει την τάση να είναι λιγομίλητο και σοβαρό. Μπορεί να έχει μαθησιακές δυσκολίες και να μην μπορεί να εκφραστεί καλά. Παρόλα αυτά, όταν επικρατούν θετικές όψεις με άλλα στοιχεία του χάρτη, το άτομο μπορεί να έχει έναν σοβαρό και οργανωμένο τρόπο σκέψης, να μιλά με ωριμότητα και αυτοσυγκράτηση και έχει την ευθύνη των όσων λέει. 

Ο Ουρανός στον 3ο οίκο: Το άτομο έχει έναν πρωτότυπο τρόπο σκέψης κι ένα έξυπνο και εφευρετικό μυαλό. Ο τρόπος ομιλίας του είναι ιδιαίτερος και πολλές φορές μπορεί να γίνει εκκεντρικός θέλοντας να προκαλέσει τους συνομιλητές του. Είναι διανοητικά ανήσυχο, με περίεργες σκέψεις και ατίθασο νου. Ξαφνικές ανατροπές και περίεργες καταστάσεις μπορεί να λάβουν χώρα σε ταξίδια και μετακινήσεις.

Ο Ποσειδώνας στον 3ο οίκο: Το άτομο έχει πλούσια φαντασία και έναν καλλιτεχνικό, δημιουργικό νου, που μπορεί όμως να χαρακτηρίζεται από έλλειψη συγκρότησης και επαφής με την πραγματικότητα. Ο τρόπος έκφρασης και ομιλίας ρομαντικός και ευαίσθητος, όμως μπορεί να γίνει μπερδεμένος και ασυνάρτητος και αυτά που θέλει να πει να μην γίνονται κατανοητά από τους γύρω του.

Ο Πλούτωνας στον 3ο οίκο: Το άτομο έχει ένα διερευνητικό, διεισδυτικό νου και την ικανότητα να βλέπει κάτω από την επιφάνεια, τόσο όσον αφορά τις καταστάσεις όσο και τους ανθρώπους. Ο τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας του είναι επιβλητικός και αποφασιστικός, με έναν κυριαρχικό και εξουσιαστικό χαρακτήρα, ενώ τα λόγια του έχουν την τάση να επηρεάζουν βαθιά τον περίγυρό του. Η σκέψη του είναι εμμονική, καχύποπτη, ενώ έλκεται από κάθε τι μυστήριο και κρυφό.4ος οίκος: Οικογένεια, ρίζες, πατρίδα, σπίτι, μητέρα

Ο τέταρτος οίκος σχετίζεται με την οικογένεια, την πατρίδα και γενικότερα τις ρίζες του ανθρώπου, καθώς και την ακίνητη περιουσία. Παραδοσιακά είναι δείκτης της μητέρας του ατόμου, αλλά κάποιες φορές μπορεί να συμβολίζει τον πατέρα.


Ο Ήλιος στον 4ο οίκο: Η οικογένεια, οι ρίζες και η ακίνητη περιουσία είναι τομείς πολύ σημαντικοί για το άτομο. Η ανάγκη να διαφυλάξει το οικογενειακό του περιβάλλον και να το φροντίσει είναι πρωταρχική. Πρώτα το άτομο θα ασχοληθεί με τους τομείς αυτούς, ώστε να νιώσει ασφάλεια και ικανοποίηση και μετά θα μπορέσει να αναπτυχθεί σε άλλους τομείς της ζωής του.

Η Σελήνη στον 4ο οίκο: Η πατρική οικογένεια έχει μεγάλη επίδραση στη ψυχοσύνθεση και συναισθηματική ανάπτυξη του ατόμου. Το άτομο παρουσιάζει μια έντονη προσκόλληση σε ό,τι έχει σχέση με τη μητέρα, με την παιδική ηλικία, το σπίτι αλλά και την περιουσία και πολλές φορές δυσκολεύεται να ανεξαρτητοποιηθεί και να σταθεί στα πόδια του.

Ο Ερμής στον 4ο οίκο: Με τη θέση αυτή το άτομο έχει καλή μνήμη και του αρέσει να ασχολείται με το παρελθόν, με ιστορικά θέματα ή ακόμη και με το εμπόριο παλαιών αντικειμένων. Όμως δεν είναι τόσο ανοιχτό σε νέες ιδέες και νέα εγχειρήματα, προτιμά γνώριμους δρόμους και μπορεί να προσκολλάται στις οικογενειακές απόψεις και συνήθειες.

Η Αφροδίτη στον 4ο οίκο: Δίνει αξία στο όμορφο οικογενειακό περιβάλλον και στην αρμονική ισορροπημένη ζωή και ασχολείται με τη δημιουργία ενός καλαίσθητου και όμορφου σπιτικού, με ανέσεις και κάποιες φορές με πολυτέλεια. Παράλληλα, επιζητά αρμονικές σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας και φροντίζει για αυτό.

Ο Άρης στον 4ο οίκο: Το άτομο στρέφει την ενέργεια του στο οικογενειακό του περιβάλλον και υπερασπίζεται τα μέλη της οικογένειάς του με θέρμη και δυναμισμό. Η θέση αυτή όμως μπορεί να σημαίνει και συγκρούσεις στους κόλπους της οικογένειας, ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ των μελών της και ένθερμες καταστάσεις.

Ο Δίας στον 4ο οίκο: Το άτομο είναι φιλόξενο και αισιόδοξο στο οικογενειακό του περιβάλλον, ενώ μπορεί να προέρχεται από εύπορη οικογένεια ή οικογένεια με υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Συνήθως έχει ισχυρές ηθικές αξίες που αποκτήθηκαν κατά την ανατροφή του, αλλά και ένα ευρύχωρο και άνετο σπιτικό. Η θέση αυτή ευνοεί την ακίνητη περιουσία και το άτομο έχει καλή τύχη στη διαχείρισή της αλλά και χαρούμενες οικογενειακές στιγμές.

Ο Κρόνος στον 4ο οίκο: Το άτομο είναι αρκετά ανασφαλές και συντηρητικό σε θέματα οικογένειας και μπορεί να μεγάλωσε σε ένα δύσκολο, απρόσωπο και αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο κλήθηκε να αναλάβει ευθύνες από μικρή ηλικία. Για το λόγο αυτό αντιμετωπίζει τα ζητήματα αυτά με ωριμότητα και σοβαρότητα. Προβλήματα με την ακίνητη περιουσία η εμπόδια στο να περιέλθει στην ιδιοκτησία του, είναι πιθανά.

Ο Ουρανός στον 4ο οίκο: Το άτομο έχει μεγαλώσει σε ένα μη συνηθισμένο και αντισυμβατικό οικογενειακό περιβάλλον, ενώ οι σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας ήταν αρκετά αποστασιοποιημένες συναισθηματικά. Ξαφνικές αλλαγές στην οικογένεια αλλά και πολλές μετακομίσεις είναι πιθανότητα με αυτή την πλανητική θέση. Επίσης, το άτομο νιώθει ότι δεσμεύεται και καταπιέζεται με ό,τι αφορά είτε την πατρική του οικογένεια, είτε την πατρική περιουσία και πολλές φορές με γνώμονα την αναζήτηση της ανεξαρτησίας του, επιλέγει να αποδεσμευτεί από αυτή.

Ο Ποσειδώνας στον 4ο οίκο: Το άτομο έχει μεγαλώσει σε ένα ασταθές και αβέβαιο περιβάλλον. Η παρουσία των γονιών δεν ενέπνεε ασφάλεια στο άτομο, μπορεί ακόμη οι γονείς να ήταν και απόντες κυριολεκτικά ή μεταφορικά, αλλά και η οικογένεια να έκρυβε μυστικά και περίεργες καταστάσεις. Το άτομο δεν έχει αντικειμενική εικόνα της οικογενειακής ζωής, τόσο αυτής που μεγάλωσε όσο και αυτής που ενδεχομένως το ίδιο έχει δημιουργήσει. Ωστόσο, νιώθει συμπόνια και ευαισθησία για τα μέλη της οικογένειάς του. Δυσκολίες στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας λόγω αφέλειας, ανευθυνότητας ή και εξαπάτησης.

Ο Πλούτωνας στον 4ο οίκο: Το άτομο έχει μεγαλώσει σε ένα εξουσιαστικό περιβάλλον στο οποίο παίζονταν παιχνίδια ελέγχου μεταξύ των μελών της κι έτσι το ίδιο το άτομο επιδιώκει να έχει κυριαρχική στάση και να ασκεί έλεγχο στους άλλους. Δεν νιώθει εμπιστοσύνη και βλέπει με καχυποψία κι επιφυλακτικότητα τα κίνητρα των άλλων. Τα θέματα ακίνητης περιουσίας το απασχολούν πολύ, ενώ πολύ πιθανόν να υπάρχουν κρυφές καταστάσεις που υποβόσκουν.5ος οίκος : Δημιουργικότητα, έρωτας, παιδιά

Ο πέμπτος οίκος σχετίζεται με τη δημιουργικότητα του ατόμου όπως αυτή μπορεί να εκφραστεί είτε ως αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής του έκφρασης, είτε με την δημιουργία παιδιών. Στον οίκο αυτό συμπεριλαμβάνεται ο έρωτας, οι αισθηματικές σχέσεις, οι διασκεδάσεις, τα τυχερά παιχνίδια, τα χόμπι και οι αθλητικές δραστηριότητες.


Ο Ήλιος στον 5ο οίκο: Η ανάγκη δημιουργίας και προσωπικής έκφρασης είναι πολύ ανεπτυγμένη με τη θέση αυτή. Το άτομο είναι αισιόδοξο, με αυτοπεποίθηση και δημοφιλές στον περίγυρό του. Η ενασχόλησή του με καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες, οι ρομαντικές ιστορίες, τα φλερτ, τα παιδιά και γενικότερα ό,τι σχετίζεται με την ευχάριστη πλευρά της ζωής είναι προτεραιότητα στη ζωή του ατόμου.

Η Σελήνη στον 5ο οίκο: Το άτομο παρουσιάζει καλλιτεχνικές ευαισθησίες και χρειάζεται συναίσθημα στις ερωτικές του επαφές και γνωριμίες. Είναι δημιουργικό, ρομαντικό και δένεται συναισθηματικά με τα παιδιά. Επίσης, είναι μια θέση που, με καλές όψεις, δίνει και γονιμότητα και την ανάγκη τεκνοποίησης και ενασχόλησης με παιδιά.

Ο Ερμής στον 5ο οίκο: Η σκέψη του ατόμου είναι προσανατολισμένη στην καλλιτεχνική δημιουργία, τη διασκέδαση, τη χαρά της ζωής και κατ’ επέκταση στο φλέρτ και τις αισθηματικές σχέσεις. Εκφράζεται με ζωντάνια και μεγαλοπρέπεια και είναι καλή θέση για κωμικούς και ηθοποιούς γενικά. Έλκεται από συντρόφους που του διεγείρουν το μυαλό, αλλά είναι ασταθής στις ερωτικές επαφές.

Η Αφροδίτη στον 5ο οίκο: Το άτομο έχει επιτυχίες στο άλλο φύλο, είναι ελκυστικό, φιλικό, παιχνιδιάρικο, χαριτωμένο και του αρέσει το φλερτ και οι γνωριμίες. Έχει καλλιτεχνικές τάσεις και είναι πολύ δημιουργικό. Έχει επιτυχία στην ενασχόληση με τα παιδιά και γίνεται καλός γονέας. Μπορεί να έχει εύνοια στα τυχερά παιχνίδια.

Ο Άρης στον 5ο οίκο: Η ενέργεια του ατόμου είναι προσανατολισμένη στη δημιουργία, το φλερτ, τις σεξουαλικές συναναστροφές και τις αθλητικές δραστηριότητες. Το άτομο είναι δυναμικό και του αρέσει να ρισκάρει. Αγαπά τα επικίνδυνα σπορ, την περιπέτεια και τυχερά παιχνίδια.

Ο Δίας στον 5ο οίκο: Δίνει τύχη και εύνοια στις δημιουργικές δραστηριότητες, στον αθλητισμό, το φλερτ και τον έρωτα και σε ό,τι αφορά τα παιδιά. Με αυτή την πλανητική θέση, το άτομο έχει πολλές ερωτικές γνωριμίες και μπορεί να κάνει πολλά παιδιά. Έχει ευχάριστο και χαρούμενο χαρακτήρα, ενώ παράλληλα μπορεί να έχει μια ροπή προς τα τυχερά παιχνίδια, από τα οποία, αν συνηγορούν σε αυτό θετικές όψεις, να αποκτήσει κέρδη.

Ο Κρόνος στον 5ο οίκο: Το άτομο έχει κλειστό και συγκρατημένο χαρακτήρα που δεν ευχαριστιέται εύκολα. Εμπόδια και περιορισμοί πιθανόν να υπάρξουν στις αισθηματικές σχέσεις, στη δημιουργία παιδιών και στις δημιουργικές δραστηριότητες, όπου το άτομο δυσκολεύεται να εκφράσει τα όποια ταλέντα πιθανόν έχει. Η πλανητική αυτή θέση αυτή δεν αποκλείει την τεκνοποίηση, αλλά το άτομο αντιμετωπίζει με μεγάλη υπευθυνότητα το θέμα αυτό και μπορεί να κάνει παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία.

Ο Ουρανός στον 5ο οίκο: Το άτομο είναι δημιουργικό αλλά με το δικό του ιδιαίτερο κι αντισυμβατικό τρόπο. Οι ιδέες του είναι πρωτότυπες και ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Οι ερωτικές σχέσεις του ατόμου είναι ασταθείς, μπορεί να ξεκινήσουν ξαφνικά και ξαφνικά να τελειώσουν. Με καλές όψεις ξαφνικά κέρδη μπορεί να προκύψουν από τυχερά παιχνίδια. Η πλανητική αυτή όψη σχετίζεται με περίεργα ζητήματα σε σχέση με τα παιδιά.

Ο Ποσειδώνας στον 5ο οίκο: Το άτομο έχει έντονη καλλιτεχνική κλίση και μέσω της δημιουργίας βρίσκει διέξοδο να εκφράσει την ευαίσθητη και ρομαντική του πλευρά. Οι αισθηματικές του σχέσεις και τα φλερτ έχουν κι αυτές ένα έντονο στοιχείο ρομαντισμού και εξιδανίκευσης, για αυτό και με δύσκολες όψεις μπορεί να προκύψουν απογοητεύσεις. Μπερδεμένες και ασαφείς καταστάσεις σε σχέση με τα παιδιά.

Ο Πλούτωνας στον 5ο οίκο: Το άτομο εκφράζει τις δημιουργικές του ιδέες με πάθος και αφοσίωση. Οι αισθηματικές του σχέσεις είναι επίσης παθιασμένες, κι έχουν έντονο το στοιχείο της ζήλιας και της κτητικότητας. Κρυφές καταστάσεις μπορεί να προκύψουν με την πλανητική αυτή θέση, σε σχέση με τα παιδιά.6ος οίκος: Υγεία, Εργασία

Ο έκτος οίκος σχετίζεται με την υγεία και την εργασία του ατόμου. Ο οίκος αυτός μας δίνει πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του ατόμου, για το εργασιακό του περιβάλλον, τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται και πόσο χρήσιμος μπορεί να φανεί στους άλλους. Επίσης στον οίκο αυτό συμπεριλαμβάνονται θέματα που αφορούν τα ζώα και το υπηρετικό προσωπικό.


Ο Ήλιος στον 6ο οίκο: Το άτομο αυτοπροσδιορίζεται μέσω της εργασίας του και μέσω των υπηρεσιών που προσφέρει στους άλλους. Επιθυμεί να νιώθει χρήσιμο και για το λόγο αυτό είναι πολύ εργατικό, υπεύθυνο και οργανωτικό. Η ενασχόληση με θέματα υγείας επίσης είναι πολύ σημαντική για το άτομο, ακόμη κι όταν δε σχετίζεται με το κύριο επάγγελμά του.

Η Σελήνη στον 6ο οίκο: Η συναισθηματική κατάσταση του ατόμου είναι αλληλένδετη τόσο με την εργασία όσο και με την υγεία του. Για να νιώθει καλά χρειάζεται να νιώθει χρήσιμο, να εργάζεται και να προσφέρει σε άλλους ανθρώπους. Η υγεία του επηρεάζεται κατά πολύ από τα συναισθήματά του, για αυτό και μπορεί, με δύσκολες όψεις, να εμφανίσει ψυχοσωματικά προβλήματα.

Ο Ερμής στον 6ο οίκο: Η σκέψη του ατόμου είναι οργανωμένη και  προσανατολισμένη στην εργασία του ενώ λειτουργεί μεθοδικά, με πρακτικό νου, δίνοντας μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον τομέα της υγείας και το άτομο θέλει να ενημερώνεται συνέχεια. Με δύσκολες όψεις, μπορεί να έχει επικριτική διάθεση προς τους άλλους ή να γίνεται υποχόνδριο.

Η Αφροδίτη στον 6ο οίκο: Ένα αρμονικό εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ σημαντικό για το άτομο με αυτή την πλανητική θέση. Επιδιώκει αρμονικές και φιλικές εργασιακές σχέσεις, ενώ στον εργασιακό χώρο μπορεί να αναπτυχθούν αισθηματικές σχέσεις. Τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την ομορφιά είναι στις αναζητήσεις του ατόμου, ενώ ενδιαφέρεται για θέματα υγιεινής και διατροφής, κυρίως ως μέσο μιας αρμονικής και καλαίσθητης εμφάνισης.

Ο Άρης στον 6ο οίκο: Η ενέργεια του ατόμου είναι προσανατολισμένη στην εργασία του. Είναι ανταγωνιστικό, δυναμικό και πολλές φορές μπορεί να γίνεται επιθετικό στο εργασιακό του περιβάλλον, δημιουργώντας συγκρούσεις με τους συναδέλφους του. Παρόλα αυτά έχει την ικανότητα να εργάζεται σκληρά και να διακρίνεται στην επαγγελματική του πορεία.

Ο Δίας στον 6ο οίκο: Δίνει τύχη και εύνοια στους τομείς της εργασίας και της υγείας. Το άτομο είναι αγαπητό στους συναδέλφους του, αξιόπιστο και καλοσυνάτο, με διάθεση να προσφέρει. Έχει καλή υγεία και αναρρωτική ικανότητα, όμως με δύσκολες όψεις η υπερβολική κατανάλωση φαγητού, ζάχαρης και αλκοόλ είναι πιθανόν.

Ο Κρόνος στον 6ο οίκο: Το άτομο είναι υπεύθυνο στην εργασία του και λειτουργεί μεθοδικά και με οργάνωση. Αντιμετωπίζει με σοβαρότητα κάθε τι με το οποίο καταπιάνεται, όμως μπορεί να είναι αποξενωμένο από τους συναδέλφους του και να συναντήσει εμπόδια και προβλήματα στη συνεργασία. Με δύσκολες όψεις μπορεί να υπάρχουν χρόνιες ασθένειες που ταλαιπωρούν το άτομο.

Ο Ουρανός στον 6ο οίκο: Το άτομο έχει αντισυμβατικές απόψεις για την εργασία και απεχθάνεται τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Του ταιριάζουν επαγγέλματα πρωτότυπα, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, όπως η αστρολογία και οι εναλλακτικές θεραπείες. Χρειάζεται να νιώθει ελεύθερο και να είναι ανεξάρτητο για να αποδώσει καλά. Ξαφνικές και απρόβλεπτες αλλαγές μπορεί να προκύψουν στην εργασία. Με δύσκολες όψεις το άτομο είναι νευρικό, έχει υπερένταση και δημιουργεί εντάσεις στο χώρο της δουλειάς του.

Ο Ποσειδώνας στον 6ο οίκο: Το άτομο είναι πολύ πρόθυμο να προσφέρει τη βοήθειά του στους άλλους μέσω της εργασίας του, όμως δυσκολεύεται αρκετά να προσαρμοστεί στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Παρά την καλοσυνάτη και πρόθυμη φύση του δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί και να αναλάβει ευθύνες. Με δύσκολες όψεις, η πλανητική αυτή θέση μπορεί να σχετίζεται με ασθένειες που είναι δύσκολο να διαγνωστούν, ψυχικές ασθένειες και ψυχοσωματικά προβλήματα.

Ο Πλούτωνας στον 6ο οίκο: Το άτομο έχει πάθος με την εργασία του και λειτουργεί σχεδόν εμμονικά. Έχει ανάγκη να υπηρετήσει τους άλλους και να προσφέρει σημαντικό έργο. Η εργασία του λειτουργεί μεταμορφωτικά και για το ίδιο το άτομο που εργάζεται σκληρά και ασταμάτητα. Ικανότητα να βρίσκει λύσεις και να βλέπει κάτω από την επιφάνεια. Επαγγέλματα όπως θεραπευτές, ψυχολόγοι, ερευνητές, κατάσκοποι και ντέντεκτιβ, είναι ιδανικά για άτομα με αυτή την πλανητική θέση. Με δύσκολες όψεις δίνει παιχνίδια εξουσίας στο χώρο εργασίας ή και μεγάλα διαστήματα ανεργίας.7ος οίκος: Σχέσεις, συνεργασίες, συνεταιρισμοί, γάμος

Ο έβδομος οίκος σχετίζεται με τους άλλους στη ζωή του ατόμου, συνεπώς στον οίκο αυτόν συμπεριλαμβάνονται ο γάμος, οι σχέσεις, κάθε είδος συνεργασίας και συνεταιρισμών, αλλά ακόμη και τα διαζύγια και οι αντιδικίες. Επίσης, από τον οίκο αυτόν παίρνουμε πληροφορίες για το σύζυγο ή σύντροφο του ατόμου.


Ο Ήλιος στον  7ο οίκο: Οι σχέσεις, ο γάμος και όλων των ειδών οι συνεργασίες και συνεταιρισμοί είναι πρωταρχικής σημασίας για το άτομο, το οποίο αυτοπροσδιορίζεται μέσω της επαφής και της αλληλεπίδρασής του με άλλους ανθρώπους. Με καλές όψεις το άτομο απολαμβάνει σχέσεις και συνεργασίες, οι οποίες αποτελούν το επίκεντρο της ζωής και της προσωπικότητάς του, ενώ όταν επικρατούν δυσαρμονικές όψεις, το άτομο δυσκολεύεται στις σχέσεις του και δυσανασχετεί.

Η Σελήνη στον 7ο οίκο: Οι σχέσεις και ο γάμος είναι πολύ σημαντικές για το άτομο και χρειάζεται δυνατές, συναισθηματικές σχέσεις για να μπορεί να νιώσει ασφάλεια στη ζωή του, μιας και η μοναχικότητα δεν είναι μια κατάσταση που το εκφράζει. Αντίθετα, το να φροντίζει ένα σύντροφο και αντίστοιχα να δέχεται τη φροντίδα του, είναι πρωταρχική συναισθηματική ανάγκη για αυτό.

Ο Ερμής στον 7ο οίκο: Είναι σημαντικό για το άτομο να έχει ανθρώπους στη ζωή του, συντρόφους, συνεργάτες κτλ, με τους οποίους να μπορεί να επικοινωνήσει τις ιδέες του, να συζητήσει, να ανταλλάξει απόψεις και να μοιραστεί ενδιαφέροντα. Τείνει να είναι αναποφάσιστος, όμως έχει την ικανότητα να βλέπει πολλές πτυχές μιας κατάστασης. Μπορεί να επιλέξει σύντροφο νεότερο σε ηλικία.

Η Αφροδίτη στον 7ο οίκο: Δίνει στο άτομο την ικανότητα να δημιουργεί καλές και αρμονικές σχέσεις είτε αυτές είναι με συντρόφους, είτε με συνεργάτες. Είναι γοητευτικό, ευγενικό, ξέρει να συμπεριφέρεται και να κάνει τους άλλους να νιώθουν όμορφα. Το ενδιαφέρει ο γάμος και μπορεί να επιδιώξει να παντρευτεί σε μικρή ηλικία, αν συνηγορούν και άλλοι πλανήτες σε αυτό.

Ο Άρης στον 7ο οίκο: Το άτομο είναι δυναμικό στις σχέσεις του, διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα και πολλές φορές γίνεται ανταγωνιστικό και θέλει να επιβάλλεται στο σύντροφό του. Μπορεί στις συνεργασίες, τις σχέσεις και στο γάμο να υπάρχουν  διαφωνίες και συγκρούσεις και για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο το άτομο να προσπαθεί να ελέγχει την επιθετικότητά του προς τους άλλους.

Ο Δίας στον 7ο οίκο: Δίνει τύχη στο γάμο, στις επαγγελματικές συνεργασίες και σε κάθε είδους σχέσεις. Πιθανόν ο σύντροφος να είναι άτομο καταξιωμένο κι ευκατάστατο, μορφωμένο, ηθικό και καλοσυνάτο, με πολλές γνώσεις και υψηλό πνεύμα. Η πλανητική αυτή θέση φέρνει και τύχη σε νομικές υποθέσεις και είναι μια θέση ιδανική για δικηγόρους. Το άτομο μπορεί να κάνει πολλές σχέσεις στη ζωή του και παραπάνω από έναν γάμο.

Ο Κρόνος στον 7ο οίκο: Το άτομο αντιμετωπίζει το θέμα του γάμου, αλλά και γενικότερα των σχέσεων και των συνεργασιών, με ωριμότητα και υπευθυνότητα. Τείνει να παντρεύεται σε μεγάλη ηλικία και ο σύντροφός του συνήθως είναι σοβαρός, συντηρητικός, μετρημένος στις εκδηλώσεις του και με διαφορά ηλικίας. Η πλανητική αυτή θέση, με καλές όψεις δίνει σταθερότητα και ασφάλεια στο γάμο, όμως με δύσκολες όψεις μπορεί να δώσει ψυχρότητα, εμπόδια και απομάκρυνση των συντρόφων, χωρίς όμως να παίρνουν εύκολα απόφαση για χωρισμό.

Ο Ουρανός στον 7ο οίκο: Το άτομο αντιμετωπίζει τις σχέσεις και το γάμο με αντισυμβατικό τρόπο και είναι υπέρμαχο της προσωπικής ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Για το λόγο αυτό επιδιώκει οι αισθηματικές του σχέσεις, αλλά και οι κάθε είδους συνεργασίες, να αφήνουν περιθώριο προσωπικής ανάπτυξης και να μην είναι αποπνικτικές. Είναι μια πλανητική θέση που δίνει αστάθεια στις σχέσεις και αν συνηγορούν και άλλες όψεις, μπορεί να είναι δείκτης διαζυγίου. Ο σύντροφος είναι ευφυής, εκκεντρικός και μπορεί να έχει ασυνήθιστο επάγγελμα ή τρόπο ζωής.

Ο Ποσειδώνας στον 7ο οίκο: Το άτομο έχει την τάση να εξιδανικεύει το σύντροφό του και δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα της πραγματικότητας στις σχέσεις του. Μπορεί να υπάρχει κάτι μυστήριο γύρω από το γάμο του και οι συνθήκες να μην είναι ξεκάθαρες. Κίνδυνος για παραπλάνηση, εξαπάτηση και απογοητεύσεις. Παρόλα αυτά και με καλές όψεις, το άτομο έχει σχέσεις που χαρακτηρίζονται από ανιδιοτελή αγάπη, καλοσύνη και πνευματική σύνδεση και έλκει συντρόφους ευαίσθητους, ρομαντικούς και λίγο ονειροπόλους, που σχετίζονται με τις τέχνες, τη θάλασσα ή τη θρησκεία.

Ο Πλούτωνας στον 7ο οίκο: Το άτομο θέλει να έχει το έλεγχο του συντρόφου του και της σχέσης ή του γάμου και να ασκεί εξουσία, ή μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο, όπου το ίδιο το άτομο έλκει αυταρχικούς, καταπιεστικούς και κτητικούς συντρόφους που του επιβάλλονται. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες που συνάπτει το άτομο με αυτή την πλανητική θέση, έχουν μεταμορφωτικό χαρακτήρα και δρουν καταλυτικά στη ζωή του.8ος οίκος: Σεξ, μεταμόρφωση, αποκρυφισμός, θάνατος και αναγέννηση, χρήματα τρίτων

Ο όγδοος οίκος σχετίζεται με τη σεξουαλικότητα και τα πάθη του ατόμου, τη μεταφυσική και τον αποκρυφισμό, την έρευνα σε βάθος, την ικανότητά του ατόμου να μεταμορφώνεται και κάθε είδος θανάτου (φυσικού ή νοητικού) που μπορεί να τον οδηγήσει σε αναγέννηση. Επίσης, στον οίκο αυτόν συμπεριλαμβάνεται ό,τι αφορά χρήματα που σχετίζονται με άλλες πηγές και όχι με την αμοιβή από προσωπική εργασία του ατόμου, όπως κληρονομιές, φορολογικά θέματα, ασφάλειες, επενδύσεις, δάνεια, διαχείριση χρημάτων τρίτων κ.α.


Ο Ήλιος στον 8ο οίκο: Το άτομο περνά μέσα από πολλές μεταμορφωτικές διαδικασίες κατά τη διάρκεια της ζωής του, «πεθαίνει» και «αναγεννάται» σε μια προσπάθεια να εξερευνήσει τον εαυτό του σε βάθος και να εξελιχτεί. Δίνεται με πάθος και συναισθηματική ένταση σε ό,τι καταπιάνεται και έχει την ικανότητα να εισχωρεί και να ερευνά τις καταστάσεις σε βάθος και ποτέ επιφανειακά. Είναι μυστικοπαθές, καχύποπτο και γενικότερα το περιβάλει μια αύρα μυστηρίου που πολλές φορές γοητεύει και μαγνητίζει τους άλλους γύρω του.  

Η Σελήνη στον 8ο οίκο: Τα συναισθήματα του ατόμου είναι έντονα και πολύ δυνατά, όμως εκφράζονται κρυφά ή με μεγάλη μυστικότητα και επιφύλαξη. Το άτομο είναι συνεσταλμένο και εσωστρεφές. Έχει ανεπτυγμένη διαίσθηση καθώς και την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις και τους ανθρώπους κάτω από την επιφάνεια. Για να εκφραστεί σεξουαλικά χρειάζεται συναίσθημα.

Ο Ερμής στον 8ο οίκο: Το άτομο έχει ένα διεισδυτικό και κοφτερό νου που εισχωρεί στο βάθος των καταστάσεων και βλέπει πέρα από την επιφάνεια. Η σκέψη του απασχολείται πολύ σε μεταφυσικά και απόκρυφα θέματα, ενώ εξίσου περιστρέφεται και γύρω από τα χρήματα και το σεξ. Το έλκει οτιδήποτε κρυμμένο και μυστήριο.

Η Αφροδίτη στον 8ο οίκο: Το άτομο δημιουργεί έντονες και παθιασμένες ερωτικές σχέσεις τις οποίες τείνει να κρατάει μυστικές. Είναι κτητικό, ζηλεύει και έλκεται από μυστήριες καταστάσεις, όμως έχει βάθος στα συναισθήματα και αφοσιώνεται όταν αγαπήσει. Με αυτή τη θέση είναι πιθανά τα κέρδη από κληρονομιές.

Ο Άρης στον 8ο οίκο: Κάνει το άτομο πολύ δυναμικό και επίμονο που μπορεί να πατήσει και επί πτωμάτων για να καταφέρει αυτό που έχει βάλει στο μυαλό του, λειτουργώντας με υπόγεια κίνητρα. Έχει έντονη σεξουαλικότητα και ένα μεγάλο μέρος της ενέργειάς του διοχετεύεται στις ερωτικές του επαφές, τις οποίες προτιμά έντονες και παθιασμένες. Με δύσκολες όψεις, η πλανητική αυτή θέση μπορεί να δείχνει βία και εγκληματικότητα και το άτομο να είναι μπλεγμένο σε παράνομες δραστηριότητες.

Ο Δίας στον 8ο οίκο: Δίνει τύχη και εύνοια στην απόκτηση χρημάτων είτε από κληρονομιές είτε από τη διαχείριση χρημάτων τρίτων προσώπων. Έχει ενδιαφέρον για τη μεταφυσική και τον αποκρυφισμό και είναι μια καλή θέση για ερευνητές ή δασκάλους σε αντίστοιχους τομείς. Καλή θέση και για τη σεξουαλικότητα.

Ο Κρόνος στον 8ο οίκο: Κάνει το άτομο συντηρητικό στο σεξουαλικό τομέα και  συγκρατημένο συναισθηματικά. Μπορεί να καταπιέζει τις επιθυμίες του και να έχει σεξουαλικά απωθημένα. Με τη θέση αυτή μπορεί να υπάρχουν εμπόδια και καθυστερήσεις σε κληρονομικά ζητήματα. Ωστόσο με καλές όψεις κάνει το άτομο υπεύθυνο και αξιόπιστο στη διαχείριση οικονομικών θεμάτων και δείχνει μακροβιότητα.

Ο Ουρανός στον 8ο οίκο: Το άτομο δείχνει  έντονο ενδιαφέρον για τη μεταφυσική και τον αποκρυφισμό και μπορεί να βιώνει περίεργες ψυχικές εμπειρίες. Έχει τάση να πειραματίζεται σεξουαλικά και έχει αντισυμβατικές και περίεργες επιθυμίες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Με καλές όψεις, η πλανητική αυτή θέση μπορεί να δείχνει απρόσμενα χρήματα από κληρονομιά.

Ο Ποσειδώνας στον 8ο οίκο: Το άτομο βιώνει περίεργες μεταφυσικές εμπειρίες και έλκεται από οτιδήποτε απόκρυφο και μυστικιστικό. Η διαίσθηση είναι πολύ ανεπτυγμένη, όπως και οι πνευματικές του ικανότητες. Με την πλανητική αυτή θέση, η σεξουαλική επαφή αποτελεί μέσο πνευματικής σύνδεσης με ένα άλλο άτομο και μεταφέρει την εμπειρία σε άλλες σφαίρες πραγματικότητας. Η διαχείριση οικονομικών ζητημάτων δυσκολεύει πολύ το άτομο, ενώ με αρνητικές όψεις μπορεί να εξαπατηθεί σε κληρονομικά ζητήματα. 

Ο Πλούτωνας στον 8ο οίκο: Μεγάλο ενδιαφέρον και ικανότητα έρευνας σε βάθος στη μεταφυσική και τα μυστήρια. Οτιδήποτε απόκρυφο και μυστικιστικό έλκει ιδιαίτερα το άτομο, το οποίο επιδίδεται με πάθος και εμμονή στη μελέτη τους. Διαθέτει ψυχικές ικανότητες και βιώνει ιδιαίτερες μεταφυσικές εμπειρίες. Ζει έντονες σεξουαλικές εμπειρίες, με πάθος και παιχνίδια ελέγχου και κυριαρχίας και οι ερωτικές του σχέσεις έχουν έντονα μεταμορφωτικό χαρακτήρα αφού κάνουν το άτομο να πεθαίνει και γεννιέται ξανά. Με καλές όψεις έχει σημαντικά κέρδη από κληρονομιές και ικανότητα στη διαχείρισή τους.9ος οίκος: Μόρφωση, σπουδές, ταξίδια, φιλοσοφία, θρησκεία

Ο ένατος οίκος σχετίζεται με την ανώτερη μόρφωση και τις σπουδές του ατόμου, τις μακρινές μετακινήσεις, τα ταξίδια, τις ξένες γλώσσες και το εξωτερικό γενικότερα. Στον οίκο αυτόν συμπεριλαμβάνονται οι φιλοσοφικές και θρησκευτικές αναζητήσεις του ατόμου, οι νομικές υποθέσεις και οι ηθικές του αξίες.


Ο Ήλιος στον 9ο οίκο: Με τη θέση αυτή, η πνευματική ανάπτυξη, η γνώση, η φιλοσοφία, η θρησκεία, τα ταξίδια και οι ανώτερες σπουδές και οτιδήποτε διευρύνει τους ορίζοντες του ατόμου, είναι για αυτό αυτοσκοπός. Το άτομο μπορεί να είναι ο αιώνιος μαθητής που δεν αφήνει ανεκμετάλλευτη καμία ευκαιρία στη ζωή του για μάθηση, μπορεί όμως να είναι παράλληλα κι ένας εξαιρετικός δάσκαλος. Αίσθημα δικαίου, ηθικές αρχές και υψηλά ιδανικά είναι παρόντα στις καλές όψεις της θέσης αυτής.

Η Σελήνη στον  9ο οίκο: Η πνευματική ανάπτυξη δίνει στο άτομο συναισθηματική πλήρωση και ικανοποίηση, όπως και η ενασχόληση με τις φιλοσοφικές αναζητήσεις, τη θρησκεία, τις σπουδές και τα ταξίδια. Η θέση αυτή μπορεί να σχετίζεται και με διαμονή στο εξωτερικό, αλλά και ένα ανήσυχο πνεύμα που επιζητεί διαρκώς καινούργια πνευματικά ερεθίσματα κι εμπειρίες.

Ο Ερμής στον 9ο οίκο: Η σκέψη του ατόμου είναι προσανατολισμένη στην πνευματική του καλλιέργεια, στην επέκταση των γνώσεών του, τη μόρφωση και την απόκτηση νέων εμπειριών. Είναι ένας ανήσυχος νους που ταξιδεύει, μεταφορικά και κυριολεκτικά, ικανός να γνωρίσει ξένες γλώσσες και κουλτούρες. Ενθουσιώδης και αισιόδοξος στην επικοινωνία του με άλλους.

Η Αφροδίτη στον 9ο οίκο: Το άτομο έλκεται από ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες που βοηθούν και το ίδιο να εξελιχτεί και να εμπλουτίσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του. Μπορεί να κάνει σχέσεις με άτομα από ξένη χώρα ή να κάνει γνωριμίες κατά τη διάρκεια ταξιδιών. Αγαπά την ελευθερία και δεν του αρέσουν οι καταπιεστικές και εξαρτητικές σχέσεις.

Ο Άρης στον 9ο οίκο: Η ενέργεια του ατόμου είναι προσανατολισμένη στην αναζήτηση νέων εμπειριών, στις ανώτερες σπουδές, στην πνευματική ανάπτυξη και στις φιλοσοφικές και θρησκευτικές αναζητήσεις. Οι αθλητικές δραστηριότητες αλλά και τα ταξίδια αποτελούν βασικούς τομείς δράσης του ατόμου. Με την πλανητική αυτή θέση, το άτομο έχει έναν περιπετειώδη χαρακτήρα, που θέλει να εξερευνά τον κόσμο και να αποκτά εμπειρία, όμως μπορεί να γίνεται και αρκετά ανταγωνιστικό, ανυπόμονο και απρόσεκτο.

Ο Δίας στον 9ο οίκο: Δίνει τύχη και εύνοια στους τομείς της ανώτερης μόρφωσης, της φιλοσοφίας, της θρησκείας και κάθε πνευματικής αναζήτησης. Με αυτήν την πλανητική θέση το άτομο είναι ανοιχτόμυαλο, αισιόδοξο με ηθικές αρχές και υψηλές αξίες. Αποτελεί επίσης μια εξαιρετική θέση για δασκάλους και εκπαιδευτικούς. Το άτομο κατά τη διάρκεια της ζωής του εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις του κι εξελίσσεται πνευματικά. Τα πολλά ταξίδια ή και η διαμονή στο εξωτερικό είναι πολύ πιθανά με αυτήν την πλανητική θέση.

Ο Κρόνος στον 9ο οίκο: Το άτομο έχει προσγειωμένη αντίληψη για τη ζωή και είναι πρακτικό και συγκροτημένο. Οι απόψεις του μερικές φορές είναι συντηρητικές και άκαμπτες. Όμως αντιμετωπίζει την ανώτερη μόρφωση και την πνευματική αναζήτηση με συνέπεια και υπευθυνότητα, χαρακτηριστικά που μπορεί να τον κάνουν έναν σπουδαίο μελετητή. Παρόλα αυτά, εμπόδια μπορεί να παρουσιαστούν στις σπουδές ή κατά τη διάρκεια ταξιδιών, ή και ακόμη το άτομο μπορεί να ξεκινήσει σπουδές ή να αρχίσει να πραγματοποιεί ταξίδια που επιθυμούσε σε μεγαλύτερη ηλικία. 

Ο Ουρανός στον 9ο οίκο: Το άτομο έχει αντισυμβατική αντίληψη για τη ζωή και είναι εκκεντρικό και ανεξάρτητο. Οι απόψεις του είναι επαναστατικές και ασυνήθιστες. Όμως αντιμετωπίζει την ανώτερη μόρφωση και την πνευματική αναζήτηση με μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον και  μπορεί να ασχολείται σθεναρά με τους τομείς της μεταφυσικής, της θρησκείας, της κοσμολογίας και διαφορών επιστημών. Η πλανητική αυτή θέση σχετίζεται με περίεργες εμπειρίες κατά τη διάρκεια ταξιδιών, με ξαφνικά ταξίδια ή και με μη αναμενόμενη διαμονή στο εξωτερικό.

Ο Ποσειδώνας στον 9ο οίκο: Το άτομο έχει ανεπτυγμένη θρησκευτική πίστη και ιδιαιτέρες πνευματικές πεποιθήσεις. Έλκεται από τα μυστήρια του σύμπαντος κι έχει φιλοσοφικές αναζητήσεις. Όμως, με αυτή την πλανητική θέση, η κρίση του ατόμου είναι θολή και οι ηθικές του αξίες ανίσχυρες. Κάτι περίεργο και μη ξεκάθαρο μπορεί να συμβεί σε σχέση με τις σπουδές του. Το άτομο αγαπά τα ταξίδια, και ιδίως σε ασυνήθιστα, περίεργα μέρη με μυστικιστικό χαρακτήρα και το να ταξιδεύει αποτελεί για αυτό μια φυγή από την πραγματικότητα.

Ο Πλούτωνας στον 9ο οίκο: Το άτομο έχει ισχυρές απόψεις και πιστεύω για τη ζωή και έλκεται από κάθε είδους φιλοσοφική αναζήτηση σε σχέση με τη ζωή και το θάνατο. Η μεταφυσική, ο αποκρυφισμός, η μελέτη των θρησκειών και τα μυστήρια είναι τομείς μεγάλου ενδιαφέροντος για το άτομο, που έχει την ικανότητα να ερευνήσει σε βάθος. Μεταμορφωτικές εμπειρίες μπορεί να προκύψουν, με αυτή την πλανητική θέση, κατά τη διάρκεια ταξιδιών.10ος οίκος: Καριέρα, κοινωνική αναγνώριση, πατέρας

Ο δέκατος οίκος σχετίζεται με την καριέρα και την κοινωνική καταξίωση του ατόμου, συνεπώς από τον οίκο αυτό σε συνδυασμό με τον έκτο οίκο, παίρνουμε ενδείξεις για την επαγγελματική πορεία του ατόμου αλλά και κατά πόσο μέσω της πορείας αυτής θα διακριθεί κοινωνικά και θα αποκτήσει φήμη και καταξίωση. Επίσης, ο οίκος αυτός παραδοσιακά συμβολίζει τον πατέρα, αλλά μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να συνδέεται και με τη μητέρα.


Ο Ήλιος στο 10ο οίκο: Η κοινωνική καταξίωση και η επαγγελματική άνοδος είναι οι τομείς μέσα από τους οποίους το άτομο προσδιορίζει τον εαυτό του και επιζητεί την επιτυχία και την αναγνώριση. Το άτομο δουλεύει σκληρά, είναι φιλόδοξο, ενώ η ανάγκη του για καθιέρωση είναι πρωταρχική και αποτελεί κινητήριο δύναμη στις πράξεις και στις αποφάσεις του.

Η Σελήνη στο  10ο οίκο: Το άτομο έχει συναισθηματικό δέσιμο με την καριέρα του και μεγάλη ανάγκη να πετύχει και να αναγνωριστεί. Η φόβος αποτυχίας του δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια. Έχει εκ φύσεως την ικανότητα να ψυχανεμίζεται τον παλμό του κόσμου και για το λόγο αυτό, αυτή η θέση μπορεί να δώσει αναγνωρισιμότητα και να κάνει το άτομο δημοφιλές και γνωστό στο ευρύ κοινό.

Ο Ερμής στο 10ο οίκο: Η σκέψη του ατόμου είναι προσανατολισμένη στην καριέρα και την επαγγελματική του επιτυχία. Χρειάζεται ένα επάγγελμα που να του προσφέρει νοητική δραστηριότητα και μπορεί να σημειώσει επιτυχία σε επαγγέλματα που σχετίζονται με την επικοινωνία, τον προφορικό και γραπτό λόγο, αλλά και τις μετακινήσεις.

Η Αφροδίτη στο 10ο οίκο: Μια καριέρα σε σχέση με την ομορφιά ή τις καλές τέχνες μπορεί να είναι μέσα στις επιθυμίες του ατόμου. Γενικά είναι γοητευτικό, έχει καλή κοινωνική θέση και τείνει να έλκει θετικά σχόλια από την κοινή γνώμη. Η πλανητική αυτή θέση δίνει καλές σχέσεις με ανθρώπους σε υψηλές θέσεις. Μπορεί να κάνει σχέσεις με άτομα κύρους ή και με άτομα με διαφορά ηλικίας.

Ο Άρης στο 10ο οίκο: Η ενέργεια του ατόμου είναι προσανατολισμένη στην καριέρα του. Είναι δραστήριο, φιλόδοξο, ανταγωνιστικό και θέλει να φτάσει ψηλά. Μηχανικός, στρατιωτικός, χειρούργος, αλλά και επαγγέλματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό ανήκουν στους τομείς που ταιριάζουν στο άτομο με αυτήν την πλανητική θέση. Με καλές όψεις η επιτυχία και η κοινωνική διάκριση είναι πιθανές, ενώ με τις δύσκολες όψεις, η παρορμητικότητα και η επιθετικότητα του ατόμου δημιουργούν προβλήματα στην επαγγελματική του εξέλιξη.

Ο Δίας στο 10ο οίκο: Δίνει τύχη και εύνοια στην καριέρα του ατόμου και πολλές ευκαιρίες για επιτυχία και αναγνώριση. Είναι αισιόδοξο, καλοσυνάτο και γενναιόδωρο. Εκπαιδευτικός, δάσκαλος φιλοσοφίας, νομικός ή επαγγέλματα πνευματικού και θρησκευτικού χαρακτήρα ταιριάζουν πολύ στην ιδιοσυγκρασία του ατόμου με αυτή την πλανητική θέση. Πολλά και διαφορετικά αντικείμενα καριέρας μπορεί να προκύψουν στη ζωή του ατόμου, ενώ και οι συναλλαγές με ξένους, τα ταξίδια ή και η εργασία στο εξωτερικό δεν αποκλείονται.

Ο Κρόνος στο 10ο οίκο: Το άτομο είναι συγκροτημένο, υπεύθυνο, φιλόδοξο και διαθέτει οργανωτικές ικανότητες. Εργάζεται με μεθοδικότητα και επιμονή και εξελίσσεται στην καριέρα του αργά και σταθερά και μπορεί σε μεγαλύτερη ηλικία να κατέχει θέσεις εξουσίας. Με δύσκολες όψεις μπορεί να υπάρχουν εμπόδια και καθυστερήσεις στην επαγγελματική του εξέλιξη και να μην είναι ευτυχισμένο από το εργασιακό αντικείμενο με το οποίο ασχολείται.

Ο Ουρανός στο 10ο οίκο: Το άτομο είναι εφευρετικό, ανεξάρτητο, εκκεντρικό και έχει ιδιαίτερο τρόπο σκέψης. Το αντικείμενο της εργασίας του είναι πρωτότυπο και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Η επιστήμη, η μοντέρνα τεχνολογία, η πολιτική, η αστρονομία, η αστρολογία, η πληροφορική καθώς και ανθρωπιστικά θέματα, είναι όλοι τομείς που ταιριάζουν επαγγελματικά στο άτομο. Ξαφνικές και απρόβλεπτες αλλαγές στην καριέρα του ατόμου είναι πιθανόν να συμβούν με αυτή τη θέση κι ανάλογα με το είδος των όψεων που τη συνοδεύουν, μπορεί να είναι είτε θετικές είτε αρνητικές.

Ο Ποσειδώνας στο 10ο οίκο: Το άτομο είναι ευαίσθητο, ρομαντικό, μυστηριώδες κι έχει καλλιτεχνική κλίση. Το αντικείμενο της εργασίας του είναι μπερδεμένο κι έχει κάτι θολό. Το θέατρο, ο κινηματογράφος, οι τέχνες γενικότερα, τα υγρά, η θάλασσα, η χημεία, τα φάρμακα, είναι τομείς που ταιριάζουν επαγγελματικά στο άτομο. Επίσης, θέσεις στον κλήρο ή ακόμη και κάποια πιο ιδιαίτερα επαγγέλματα, που απαιτούν ψυχικές και πνευματικές ικανότητες, όπως μέντιουμ, είναι χαρακτηριστικά της πλανητικής αυτής θέσης. Όμως προβλήματα και μπερδέματα στην καριέρα του ατόμου λόγω κυρίως μη ξεκάθαρων καταστάσεων είναι πιθανόν να συμβούν.

Ο Πλούτωνας στο 10ο οίκο: Το άτομο είναι επίμονο, φιλόδοξο και επιδιώκει θέσεις με εξουσία. Μπορεί να γίνει πολύ καταπιεστικό και αυταρχικό με τους άλλους στην εργασία του. Πολλές φορές η δίψα του για άνοδο και εξουσία, το κάνει αδίστακτο και μπορεί να πατάει επί πτωμάτων για να επιτύχει αυτό που θέλει. Θέσεις μυστικές, κατάσκοποι, ντέντεκτιβ, πολιτικοί, ψυχολόγοι, ερευνητές, είναι τομείς εργασίας που ταιριάζουν σε άτομα με αυτή την πλανητική θέση.11ος οίκος: Συλλογικότητα, ομάδες, φιλία, στόχοι

Ο ενδέκατος οίκος σχετίζεται με τους φίλους και τον κοινωνικό περίγυρο του ατόμου, με τη συμμετοχή του σε ομάδες, και συλλογικές δραστηριότητες, αλλά και γενικότερα με τα πιστεύω, τους υψηλούς στόχους και τα ιδανικά του. Επίσης, η ενασχόληση του ατόμου με τα κοινά συμπεριλαμβάνεται στον οίκο αυτό, όπως και οι ανθρωπιστικές του ιδέες και επιδιώξεις.


Ο Ήλιος στον 11ο οίκο: Τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, το κοινό συμφέρον και οι συλλογικές δραστηριότητες αποτελούν το μέσο έκφρασης της ταυτότητας του ατόμου με αυτή την πλανητική θέση. Δίνει μεγάλη αξία στη φιλία και είναι άτομο κοινωνικό. Πολλές φορές εμφανίζει εκκεντρικές διαθέσεις κι ένα πρωτότυπο έως και περίεργο χαρακτήρα.

Η Σελήνη στον 11ο οίκο: Η συμμετοχή σε συλλογικές δραστηριότητες, τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και τα υψηλά ιδανικά δημιουργούν στο άτομο συναισθηματική πληρότητα και ικανοποίηση. Δίνεται συναισθηματικά στις φιλίες του από όπου δίνει και παίρνει φροντίδα και υποστήριξη.

Ο Ερμής στον 11ο οίκο: Η σκέψη του ατόμου είναι προσανατολισμένη σε ανθρωπιστικές ιδέες κι επιστημονικά ζητήματα κι επιδιώκει τη συναναστροφή και επικοινωνία με διανοούμενα άτομα με τα οποία αρέσκεται να συζητά ιδέες και ιδανικά. Λειτουργεί καλά σε ομάδες κι έχει φίλους από διάφορους χώρους, που μπορεί να είναι και μικρότεροι σε ηλικία.

Η Αφροδίτη στον 11ο οίκο: Το άτομο βρίσκει ευχαρίστηση σε συλλογικές και ανθρωπιστικές δραστηριότητες από όπου μπορεί να προκύψουν και αισθηματικοί δεσμοί, είναι αγαπητό, καλοσυνάτο κι έχει πολλούς φίλους. Από τις φιλίες μπορεί να προκύψουν ερωτικές σχέσεις, αλλά και αντίστροφα, όπου ερωτικές σχέσεις μετά τη λήξη τους μπορεί να διατηρηθούν ως δυνατές φιλίες. Έχει υψηλά ιδανικά και αλτρουιστικές διαθέσεις.

Ο Άρης στον 11ο οίκο: Η ενέργεια του ατόμου είναι προσανατολισμένη σε ομαδικές, συλλογικές εργασίες και ανθρωπιστικές δράσεις. Έχει πολλούς φίλους και είναι κοινωνικός. Το άτομο με αυτή την πλανητική θέση είναι μαχητικό για τις ιδέες του και μπορεί να αφοσιωθεί και να πολεμήσει στη ζωή του για έναν σκοπό. Με δύσκολες όψεις, δείχνει συγκρούσεις στο φιλικό περιβάλλον και εχθρότητα. 

Ο Δίας στον 11ο οίκο: Τύχη και εύνοια στη συμμετοχή σε ομαδικές, συλλογικές εργασίες και ανθρωπιστικές δράση. Το άτομο έχει πολλούς φίλους και είναι πολύ γενναιόδωρο και μεγαλόψυχο με αυτούς, ενώ και αντίστοιχα στη ζωή του μπορεί το ίδιο να βοηθηθεί από τους φίλους του. Έχει υψηλά ιδανικά και ιδέες για τις οποίες μπορεί να διακριθεί και να αποκτήσει φήμη και διακρίσεις.

Ο Κρόνος στον 11ο οίκο: Το άτομο είναι επιφυλακτικό και εμπιστεύεται δύσκολα για αυτό και ο αριθμός των φίλων και των κοινωνικών επαφών του είναι περιορισμένος. Έχει λίγες, αλλά σταθερές και μακροχρόνιες φιλίες. Εμπόδια και δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων, είναι μια πιθανότητα με την πλανητική αυτή θέση. Όμως, επειδή στο άτομο είναι πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο με τη συμμετοχή του σε κοινωφελείς σκοπούς και ανθρωπιστικές δράσεις.

Ο Ουρανός στον 11ο οίκο: Το άτομο είναι πολύ πρωτότυπο και εφευρετικό. Έχει ανοιχτό μυαλό και ελεύθερο, προοδευτικό πνεύμα. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο με τη συμμετοχή του σε συλλογικές, ομαδικές δραστηριότητες, κοινωφελείς σκοπούς και ανθρωπιστικές δράσεις. Είναι πολύ κοινωνικό άτομο και με την πλανητική αυτή θέση, έχει πολλούς γνωστούς και φίλους, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ενώ πολλές φορές πρόκειται για ασυνήθιστα ή και περίεργα ακόμη άτομα. Απρόβλεπτες και ξαφνικές καταστάσεις μπορεί να προκύψουν σε σχέση με τους φίλους του ή με τη συμμετοχή του σε ομάδες, σωματεία, συλλόγους κ.α.

Ο Ποσειδώνας στον 11ο οίκο: Το άτομο έχει μια ευγενική κι ευαίσθητη ψυχή, που ενδιαφέρεται για την ανθρωπότητα και το κοινό καλό. Έχει όμως την τάση να ονειροπολεί και να μην έχει ρεαλιστικούς στόχους. Συμμετέχει σε συλλογικές καλλιτεχνικές δράσεις με ανθρωπιστικούς στόχους. Οι φίλοι του μπορεί να είναι από τον καλλιτεχνικό χώρο και πολλές φορές πρόκειται για άτομα μυστηριώδη, αφηρημένα ή και, με δύσκολες όψεις, παραπλανητικά και με την τάση να το εξαπατήσουν ή άτομα εθισμένα στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Ο Πλούτωνας στον 11ο οίκο: Το άτομο είναι επίμονο και δυναμικό και έχει την τάση να αφοσιώνεται με όλο του το είναι για να πραγματοποιήσει τους στόχους και τα όνειρά του. Αφοσιώνεται με πείσμα σε συλλογικές δραστηριότητες με ανθρωπιστικό χαρακτήρα, αξιοποιώντας τις ηγετικές του ικανότητες για να προάγει τα ζητήματα απαιτούνται. Είναι κτητικό με τους φίλους του, ή μπορεί να έχει φίλους που είναι κτητικοί με το ίδιο. Η επαφή του με οργανώσεις και συλλόγους έχει μεταμορφωτική επίδραση στη ζωή του.12ος οίκος: Πνευματικότητα, μυστικά, θυσία, φιλανθρωπία, απομόνωση

Ο δωδέκατος οίκος σχετίζεται με την πνευματικότητα του ατόμου, τα μυστικά του, το υποσυνείδητο και τον εσωτερικό ψυχικό του κόσμο, τη φιλανθρωπία, τις θυσίες που μπορεί να κάνει στη ζωή του και οτιδήποτε μπορεί να αφορά απομόνωση και εγκλεισμό (νοσοκομεία, φυλακές, μοναχισμός κ.α.).


Ο Ήλιος στο 12ο οίκο: Η θέση αυτή περιορίζει αρκετά τη δυναμική έκφραση του συγκεκριμένου πλανήτη και δίνει μια κάπως μπερδεμένη προσωπική ταυτότητα. Δεν είναι ξεκάθαρο για το ίδιο το άτομο, τι χρειάζεται για να μπορέσει να εκφράσει τον εαυτό του και για το λόγο αυτό βρίσκεται πολλές φορές σε μια σύγχυση και αβεβαιότητα. Όμως, στη καλή της εκδοχή, η θέση αυτή δίνει ένα άτομο με πνευματικότητα, με βαθιά συμπόνια και κατανόηση, που λειτουργεί σε ανώτερες νοητικές και ψυχικές σφαίρες.

Η Σελήνη στο 12ο οίκο: Με τη θέση αυτή το άτομο δυσκολεύεται να εκφραστεί συναισθηματικά και πολλές φορές τα συναισθήματά του είναι μπερδεμένα και ομιχλώδη. Νιώθει συναισθηματική πληρότητα όταν θυσιάζεται και προσφέρει στους άλλους και νιώθει μεγαλύτερη συναισθηματική ασφάλεια όταν είναι μόνο του και απομονωμένο. Έχει διαίσθηση ιδιαίτερα ανεπτυγμένη αλλά και ψυχικές ικανότητες.

Ο Ερμής στο 12ο οίκο: Η σκέψη του ατόμου κατευθύνεται προς εσωτερικές αναζητήσεις και δεν επικοινωνεί εύκολα τις ιδέες του στους άλλους. Είναι μια πλανητική θέση που ενισχύει την πνευματικότητα αλλά και τη διαίσθηση. Ευνοείται η δημιουργική γραφή και άλλοι καλλιτεχνικοί τρόποι έκφρασης, διότι το άτομο έχει πλούσια φαντασία. Όμως μπορεί να στερείται αντικειμενικής αντίληψης του κόσμου και να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα.

Η Αφροδίτη στο 12ο οίκο: Το άτομο έχει ευαίσθητη και συμπονετική φύση και για το λόγο αυτό μπορεί να το εξαπατήσουν ή να το εκμεταλλευτούν. Είναι πονόψυχο, θέλει να προσφέρει αγάπη και πολλές φορές θυσιάζεται για τους άλλους. Τείνει να δημιουργεί παράνομους δεσμούς και να έλκεται από μη διαθέσιμους συντρόφους.

Ο Άρης στο 12ο οίκο: Με την πλανητική αυτή θέση το άτομο δυσκολεύεται να διοχετεύσει δυναμικά την ενέργειά του και να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Πολλές φορές καταπιέζει το θυμό, με αποτέλεσμα να νιώθει εγκλωβισμένο, να έχει συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και να νιώθει άδειο από ενέργεια. Προτιμά να δρα στο παρασκήνιο και να λειτουργεί μόνο του.

Ο Δίας στο 12ο οίκο: Το άτομο έχει βαθιά πίστη και πνευματικότητα, είναι καλοσυνάτο, γενναιόδωρο και διατιθέμενο να κάνει θυσίες για τους άλλους. Είναι πολύ φιλάνθρωπο και θέλει να κάνει αγαθοεργίες και πράξεις συμπαράστασης στους αδύναμους. Έχει πίστη και αισιοδοξία στη ζωή και στο σύμπαν και έτσι αντλεί δύναμη για οτιδήποτε καλείται να αντιμετωπίσει στη ζωή.

Ο Κρόνος στο 12ο οίκο: Το άτομο είναι απαισιόδοξο, πάσχει από φοβίες, ενοχές και μπορεί, για κάποιο λόγο, να νιώθει μειονεκτικά. Προτιμά την μοναχικότητα και πολλές φορές έχει τάσεις απομόνωσης. Με δύσκολες όψεις η ψυχική υγεία είναι κλονισμένη και μπορεί να πάσχει από κατάθλιψη ή χρόνιες ασθένειες. Με την πλανητική αυτή θέση, το άτομο δεν εμπιστεύεται εύκολα και δεν αφήνει τους άλλους να το βοηθήσουν. Κρυφοί εχθροί μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στο άτομο δρώντας παρασκηνιακά εις βάρος του.

Ο Ουρανός στο 12ο οίκο: Το άτομο είναι διαισθητικό, με ψυχικές ικανότητες και έντονο ενδιαφέρον για μεταφυσικές δραστηριότητες. Έχει την τάση να βοηθά άλλους ανθρώπους, αλλά αυτό μπορεί να πραγματοποιείται με περίεργο και αντισυμβατικό τρόπο. Έχει περίεργες πνευματικές αντιλήψεις και εμπειρίες, που δεν μπορεί εύκολα να μοιραστεί με άλλους. Με δύσκολες όψεις μπορεί να δείχνει προβλήματα ψυχικής υγείας.

Ο Ποσειδώνας στο 12ο οίκο: Το άτομο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, ρομαντικό και συμπονετικό. Διαθέτει ισχυρή διαίσθηση, πνευματικά χαρίσματα και σε πολλές περιπτώσεις, ψυχικές ικανότητες. Έχει μεγάλη πίστη σε κάτι ανώτερο που ενισχύει την ανάγκη του να προσφέρει βοήθεια σε όσους. Έχει την τάση να θυσιάζεται και να παραμερίζει τις δικές του ανάγκες προς όφελος όσων το χρειάζονται. Με δύσκολες όψεις, υπάρχουν απογοητεύσεις, προβλήματα ψυχικής υγείας, η σκέψη είναι χαοτική, οι τάσεις φυγής έντονες και το άτομο μπορεί να βρίσκει διέξοδο στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ.

Ο Πλούτωνας στο 12ο οίκο: Το άτομο είναι μυστικοπαθές, εμμονικό και δοσμένο στις μεταφυσικές του αναζητήσεις. Έχει μεγάλη διαίσθηση και ψυχικές ικανότητες και με καλές όψεις μπορεί να έχει και το χάρισμα να είναι θεραπευτής. Πολλές ευκαιρίες για προσωπικές μεταμορφώσεις προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ζωής του. Με τις δύσκολες όψεις μπορεί να εμφανιστούν ζητήματα ψυχικής υγείας, καταχρήσεις και εθιστικές συμπεριφορές.