Διελεύσεις πλανητών

Στην αστρολογία η μελέτη της διέλευσης των πλανητών σε σύγκριση με τους γενέθλιους πλανήτες του ατόμου, όπως αυτοί προκύπτουν στον αστρολογικό χάρτη της γέννησής του, είναι η πιο διαδεδομένη και με ευρεία εφαρμογή μέθοδος πρόγνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, όταν λέμε ανάλυση διελεύσεων εννοούμε ότι συγκρίνουμε τη θέση ενός πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, σε σχέση με έναν ή περισσότερους πλανήτες ή σημεία του γενέθλιου χάρτη μας (π.χ. Ωροσκόπος, Μεσουράνημα κ.α.)

Για παράδειγμα σε έναν γενέθλιο χάρτη η γενέθλια Αφροδίτη βρίσκεται στις  15 μοίρες του Αιγόκερω και ο διελαύνων Πλούτωνας βρίσκεται επίσης στον Αιγόκερω στις 15 μοίρες. Από τη σύγκριση των δυο, προκύπτει ότι ο Πλούτωνας από διέλευση κάνει σύνοδο με τη γενέθλια Αφροδίτη του ατόμου. Η σύνοδος αυτή, ανάλογα με τις ποιότητες των πλανητών που εμπλέκονται, του τι συμβολίζουν και  ποιον ή ποιους οίκους του γενέθλιου χάρτη κυβερνά ο γενέθλιος πλανήτης που δέχεται τη διέλευση θα έχει και ανάλογη επίδραση στη ζωή του ατόμου. Στο παράδειγμα που προαναφέρθηκε, ο πλανήτης που δέχεται τη διέλευση είναι η Αφροδίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν αυτοί οι δύο πλανήτες σχηματίζουν μεταξύ τους όψη και στο γενέθλιο χάρτη, η διέλευση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για το άτομο (π.χ. στο συγκεκριμένο παράδειγμα, το άτομο στο γενέθλιο χάρτη του να έχει όψη τετραγώνου μεταξύ Αφροδίτης  και Πλούτωνα).

Οι πλανητικές διελεύσεις με την μεγαλύτερη σε διάρκεια και ένταση επίδραση είναι εκείνες των μη προσωπικών πλανητών, δηλαδή του Δία, του Κρόνου, του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα, όταν αυτοί αγγίζουν γενέθλιους πλανήτες, άξονες του γενέθλιου χάρτη και γενικά ευαίσθητα σημεία του ωροσκοπίου.

Φυσικά και σε μια προγνωστική ανάλυση διελεύσεων θα εξετάσουμε και τις διελεύσεις του Ερμή, της Αφροδίτης και του Άρη σε σχέση με το γενέθλιο χάρτη του ατόμου, στην παρούσα ανάλυση ωστόσο γίνεται λόγος για την επίδραση των μη προσωπικών πλανητών στη ζωή του ατόμου.

Διελεύσεις Δια: Οι διελεύσεις του Δία σύμφωνα με τη φύση του είναι αισιόδοξες, τυχερές, υπερβολικές, πληθωρικές, επεκτατικές, απερίσκεπτες και τυχοδιωκτικές.

Έτσι, όταν ο διελαύνων Δίας αγγίζει με θετική όψη ένα γενέθλιο πλανήτη ή σημείο του αστρολογικού χάρτη το άτομο έχει ευκαιρίες για επέκταση και ανάπτυξη, είναι αισιόδοξο και νιώθει τυχερό στους τομείς που κυβερνά ο πλανήτης που δέχεται τη διέλευση.

Από την άλλη όταν ο διελαύνων Δίας αγγίζει με αρνητική όψη ένα γενέθλιο πλανήτη ή σημείο του αστρολογικού χάρτη το άτομο είναι υπεραισιόδοξο, φέρεται τυχοδιωκτικά, είναι υπερβολικό και παρασύρεται σε απερίσκεπτες επεκτατικές κινήσεις στους τομείς που κυβερνά ο πλανήτης που δέχεται τη διέλευση.

Κρόνιες διελεύσεις: Οι διελεύσεις του Κρόνου σύμφωνα με τη φύση του είναι σταθεροποιητικές, διδακτικές, σκληρές, κουραστικές, αυστηρές και ανταποδοτικές.

Έτσι, όταν ο διελαύνων Κρόνος αγγίζει με θετική όψη ένα γενέθλιο πλανήτη ή σημείο του αστρολογικού χάρτη το άτομο σταθεροποιεί καταστάσεις για τις οποίες είχε αγωνιστεί, διακρίνεται κοινωνικά ή και επαγγελματικά, αποκτά ευθύνες και υποχρεώσεις στις οποίες ανταπεξέρχεται με υπευθυνότητα και αξιοπιστία και ανταμείβεται για τους κόπους του στους τομείς που κυβερνά ο πλανήτης που δέχεται τη διέλευση.

Από την άλλη όταν ο  διελαύνων Κρόνος αγγίζει με αρνητική όψη ένα γενέθλιο πλανήτη ή σημείο του αστρολογικού χάρτη το άτομο έρχεται αντιμέτωπο με λάθη του παρελθόντος, με απερισκεψία και ανευθυνότητα που έχει δείξει, αποκτά ευθύνες και υποχρεώσεις στις οποίες δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει και παίρνει σκληρά μαθήματα στους τομείς που κυβερνά ο πλανήτης που δέχεται τη διέλευση.

Ουράνιες διελεύσεις: Οι διελεύσεις του Ουρανού σύμφωνα με τη φύση του είναι ξαφνικές, απρόβλεπτες, εκρηκτικές, εκκεντρικές, ασυνήθιστες, πρωτότυπες, ξεχωριστές και ανατρεπτικές.

Έτσι, όταν ο διελαύνων Ουρανός αγγίζει με θετική όψη ένα γενέθλιο πλανήτη ή σημείο του αστρολογικού χάρτη στη ζωή του ατόμου συμβαίνουν απρόβλεπτες  ή και ασυνήθιστες επιθυμητές αλλαγές στους τομείς που κυβερνά ο πλανήτης που δέχεται τη διέλευση και του προσδίδουν μια αίσθηση πρωτοτυπίας και μοναδικότητας.

Από την άλλη όταν ο  διελαύνων Ουρανός αγγίζει με αρνητική όψη ένα γενέθλιο πλανήτη ή σημείο του αστρολογικού χάρτη στη ζωή του ατόμου συμβαίνουν ξαφνικές ανατροπές στους τομείς που κυβερνά ο πλανήτης που δέχεται τη διέλευση που του δημιουργούν αναστάτωση, ταραχή κι εκρηκτικές αντιδράσεις. 

Ποσειδώνιες διελεύσεις: Οι διελεύσεις του Ποσειδώνα σύμφωνα με τη φύση του είναι απροσδιόριστες, ομιχλώδεις, εμπνευσμένες, ακατανόητες, χαοτικές, ασαφείς, πνευματικές, εξυψωτικές, μυστικιστικές και μεταφυσικές.

Έτσι, όταν ο διελαύνων Ποσειδώνας αγγίζει με θετική όψη ένα γενέθλιο πλανήτη ή σημείο του αστρολογικού χάρτη το άτομο έχει έμπνευση, πνευματικότητα, πίστη σε κάτι ανώτερο και συλλογικό, επαφή με το εσωτερικό του εαυτό στους τομείς που κυβερνά ο πλανήτης που δέχεται τη διέλευση.

Από την άλλη όταν ο διελαύνων Ποσειδώνας αγγίζει με αρνητική όψη ένα γενέθλιο πλανήτη ή σημείο του αστρολογικού χάρτη το άτομο είναι μπερδεμένο, ασαφές, δρα χαοτικά, δεν μπορεί να βάλει όρια, τείνει να εξαπατά ή να το εξαπατούν και νιώθει σύγχυση στους τομείς που κυβερνά ο πλανήτης που δέχεται τη διέλευση.

Πλουτώνιες διελεύσεις: Οι διελεύσεις του Πλούτωνα σύμφωνα με τη φύση του είναι μεταμορφωτικές, βαθιές, ριζικές, ισοπεδωτικές, καταστρεπτικές αλλά συνάμα και αναγεννητικές.

Έτσι, όταν ο διελαύνων Πλούτωνας αγγίζει με θετική όψη ένα γενέθλιο πλανήτη ή σημείο του αστρολογικού χάρτη το άτομο υφίσταται μια βαθιά εσωτερική αναγέννηση που τον οδηγεί σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, προσδίδοντας ισχύ, ουσία, αφοσίωση, ικανότητα για ανάλυση σε βάθος κι εκτεταμένη έρευνα στους τομείς που κυβερνά ο πλανήτης που δέχεται τη διέλευση.

Από την άλλη όταν ο  διελαύνων Πλούτωνας αγγίζει με αρνητική όψη ένα γενέθλιο πλανήτη ή σημείο του αστρολογικού χάρτη το άτομο υφίσταται μια βαθιά, επίπονη, ριζική μεταμόρφωση μέσω κάποιου είδους απώλειας με στόχο τον αφανισμό κάθε κατάστασης ή συμπεριφοράς  που πρέπει να τελειώσει για να αφήσει χώρο για το καινούργιο στους τομείς που κυβερνά ο πλανήτης που δέχεται τη διέλευση.